У світі за вихідні скасували майже 8000 авіарейсів через "Омікрон"

У світі за вихідні скасували майже 8000 авіарейсів через "Омікрон"
Читать на русском

Найбільше від такої кількості скасованих рейсів постраждали США та Китай.

У світі за період з п'ятниці 24 грудня по неділю 26 грудня, коли жителі західних країн святкують Різдво, у загальній складності було скасовано майже 8000 авіарейсів у зв'язку із поширенням нового штаму коронавірусу "Омікрон".

Про це APnews повідомляє з посиланням на дані сайту FlightAware.

Найбільше від такої кількості скасованих рейсів постраждали США та Китай. За даними ресурсу, лише у неділю було скасовано понад 2000 авіарейсів, в тому числі понад 640 – до американських аеропортів або з них.

Самі ж авіакомпанії повідомили, що багато їхніх співробітників просто не змогли вийти на роботу через виявлення у них коронавірусу, зокрема його новий варіант "Омікрон", як пише BBC. Також повинні були залишитися на самоізоляції і контактні особи хворих, які напередодні отримали позитивний результат тесту на коронавірус.

"Зараз "Омікрон" - новий варіант коронавірусу, який поширюється швидше за попередні, - став основним у США. Останніми тижнями тут щодня реєструється понад 175 тис. нових випадків захворювання", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що загальна кількість жертв коронавірусу по всьому світу перевищила 5,3 млн людей.

Як повідомляє Agence France-Presse, найбільша кількість смертей зареєстрована в США – 816,5 тисячі, за ними йде Бразилія (618 тис.), Індія (479 тис.) та Росія (304 тис.).

Нагадаємо, як повідомляв APnews, в Україні можуть посилити карантинні заходи через штам "Омікрон".

Новини партнерів

У Лівії загинули 27 мігрантів, які намагалися потрапити на човні до Європи: серед жертв – немовля
Кращі ідеї подарунків для батьків до Нового року, щоб не "ламати" голову

Найпопулярніше за тиждень