У Сухумі спалахнули протести проти "влади": вулиці в диму, силовики відтісняють людей. Відео

У Сухумі спалахнули протести проти "влади": вулиці в диму, силовики відтісняють людей. Відео
Читать на русском

Повідомляється також, що було чути звуки пострілів.

У місті Сухум (Грузія), столиці невизнаної Абхазії, сьогодні розпочалися протести зі спробами прорватися до комплексу урядових будівель. Заворушення ініціювала опозиція чинної "влади".

Про це APnews пише із посиланням на ЗМІ.

Повідомляється, що протестувальники звинуватили місцеву владу так званої «республіки» в «антинародній політиці», провалі боротьби з коронавірусом, в енергетичній кризі та переслідуванні опонентів. Серед іншого, активісти вимагали, щоб до них вийшов «президент» Аслан Бжанія.

Попередньо відомо, що в ході заворушень активісти спробували перевернути поліцейські автобуси, якими убезпечили будівлю уряду, а силовики ж застосували щодо них димові шашки зі сльозогінним газом. Повідомляється також, що було чути звуки пострілів.

За даними РІА Новини, близько 20:00 за київським часом силовики відтіснили мітингувальників від урядової будівлі. Тим часом, лідер опозиції Ардзінба вирушив на переговори з Бжанією.

Раніше APnews писав, як прес-служба Зеленського потрапила до конфузу, "визнавши" Абхазію. Згодом речник президента виправдався тим, що новину писали на колінах.

Новини партнерів

У ВООЗ оцінили здатність "Омікрону" уражати перехворілих на коронавірус
КМДА показала карту укриттів на випадок бомбардування Києва: як діяти у надзвичайній ситуації

Найпопулярніше за тиждень