У США заявили, що Путіна від нападу на Україну стримають лише "небачені санкції" проти РФ

У США заявили, що Путіна від нападу на Україну стримають лише "небачені санкції" проти РФ
Читать на русском

У Конгресі США назвали "запобіжник", щоб не допустити вторгнення в Україну.

Голова комітету з розвідки Палати представників Конгресу США Адам Шифф заявив про високу імовірність того, що Російська Федерація вторгнеться в Україну. При цьому додав, що стримати президента РФ Володимира Путіна можуть лише "небачені санкції".

Про це APnews повідомляє з посиланням на видання The Guardian, яке цитує Шиффа.

"Я думаю, що для того, щоб стримати те, що здається дуже вірогідним російським вторгненням в Україну, знову знадобляться величезні санкції проти Росії. І я вважаю, що наші союзники повинні бути переконані в цьому. Росія має зрозуміти, що ми в цьому єдині", - наголосив він.

Крім того, на запитання чи вважає він, що переговори Байдена з Путіним мають бодай якісь шанси стати "запобіжником" для подальшого вторгнення, Шифф заявив: "боюся, що Путін дуже ймовірно вторгнеться".

"Я досі, чесно кажучи, не розумію повної мотивації, чому він зараз це робить, але він, безумовно, має намір до цього, якщо ми не зможемо переконати його в іншому. І я думаю, що ніщо інше, ніж рівень санкцій, якого Росія ніколи не бачила, не втримає його, і це саме те, що нам потрібно зробити з нашими союзниками", - підкреслив голова комітету з розвідки Палати представників Конгресу США.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович розповів, що чекає на військових РФ в Україні.

Новини партнерів

Ревакцинований глава Пентагону заразився COVID-19
Прем'єра Гаїті намагалися вбити під час святкування незалежності республіки: є жертви та поранені - відео

Найпопулярніше за тиждень