У США створили додаток для розшифровки котячого нявкання

У США створили додаток для розшифровки котячого нявкання
Ексклюзив
Читать на русском

Додаток допоможе власникам кішок розуміти своїх домашніх улюбленців.

Американський розробник знайшов спосіб спілкування з котами, створивши додаток, який "перекладає" їх нявкання загальнодоступною мовою.

MeowTalk - один із його додатків, створений для взаєморозуміння людей і котів. Команда розробників дає можливість інтерпретувати нявкання під фрази, зрозумілі для людей.

Хав'єр Санчес - керівник проекту компанії Akvelon, колишній розробник Amazon. Завдяки дослідженням було виявлено 9 ситуацій, коли коти нявкають. Кожне їх "повідомлення" має різну тональність.

На даному етапі інженер працює над декодуванням нявкання в загальнодоступні фрази: "Я голодна", "Мені боляче".

Використовуючи досвід розробки голосового помічника Alexa, Хав'єр допоможе власникам котів розуміти своїх домашніх улюбленців. У додатку буде можливість створити власний котячий словник.

"Використання мобільного додатку MeowTalk допоможе миттєво перекладати нявкання Ваших улюблених вихованців в одне з 9 можливих котячих бажань, які покажуть їх настрій і чого вони хочуть. У кожної тварини своя унікальна вокалізация і словниковий запас, який не обмежується 9 варіантами представленими в додатку.

Господар кота зможе допомогти вдосконалити додаток, потрібно лише записувати кожне нявкання і вибирати його значення. Через 5-10 прикладів різного нявкання програма почне розпізнавати його самостійно", - описано в Appstore і PlayMarket.

Бета-версія MeowTalk була випущена для Apple і Android. Він постійно допрацьовується і оновлюється, але ви вже можете випробувати його на своєму улюбленому вихованцеві. Санчес упевнений в успіху програми та в недалекому майбутньому збирається випустити інноваційний нашийник, який буде синхронно перекладати нявкання на мову.

Переклад статті People

Новини партнерів

Лікарі встановили причину раптової смерті відомого режисера Віктюка
"Держава на нас полює": Комаровський жорстко розніс карантин вихідного дня

Найпопулярніше за тиждень