У США почалися бійки з поліцейськими: протестуючі Антифа спалили прапор США і повибивали вікна суду. Відео

У США почалися бійки з поліцейськими: протестуючі Антифа спалили прапор США і повибивали вікна суду. Відео
Читать на русском

Поліцейські змушені були застосувати сльозогінний газ, щоб розігнати протестуючих

У Портленді, США, протестуючі Антифа влаштували масові безлади та вступили в конфронтацію з поліцейськими біля будівлі Федерального суду, де спалили національний прапор Америки. Порушники виступають проти міграційної та митної поліції. Про це повідомляє APnews з посиланням на Twitter місцевого журналіста Девіса Гаррісона.

У центрі Портленда, штат Орегон, увечері 11 березня сотні протестуючих антифашистського руху Антифа виступили проти міграційної та митної поліції штату. Демонстранти порозбивали вікна Федерального суду, а перед його дверима підпалили американський прапор.

Реакція місцевої поліції Портленда не змусила себе чекати. Співробітники правоохоронних органів і федеральні агенти змушені були використовувати сльозогінний газ, щоб відігнати натовп невдоволених американців від будівлі суду.

До слова, частина вікон федеральної будівлі Портленда вже були забиті фанерою після 100 днів масових заворушень влітку 2020 року, коли по всьому світу пройшлася хвиля протестів Black Lives Matter.

Однак насильство не покинуло вулиці Портленда і після інавгурації Джо Байдена. У січні представники Антифа знову влаштували протести, але вже проти нового президента США, який ще до президентства публічно засуджував міжнародний рух, називаючи групу "ідеєю" і не сприймаючи їх серйозно.

Раніше APnews також повідомляв, в Єревані громадяни в черговий раз вийшли на протест за відставку прем'єр-міністра Вірменії Миколи Пашиняна.

Новини партнерів

Христо Грозєв про "бомбу Гордона" і маніпуляції ЗМІ: ніхто не знає суті розслідуванні Bellingcat, це все спекуляції
"Рома" вбила "Шахтар" за 4 хвилини". Реакція гравців і тренерів на розгром "гірників" в Римі

Найпопулярніше за тиждень