У США сина Джо Байдена підозрюють в зв'язках з проституцією і торгівлею людьми в Україні

У США сина Джо Байдена підозрюють в зв'язках з проституцією і торгівлею людьми в Україні
Ексклюзив
Читать на русском

Республіканський сенат опублікував доповідь на основі підтверджуючих фактів і документів, які зображують Хантера Байдена не в найкращому світлі.

У доповіді республіканського сенату говориться, що зв'язки Хантера Байдена з Україною є проблематичними, і проводиться розслідування його потенційнної причетності до проституції. При цьому, ніхто не впевнений, що фінансові зв'язки змогли змінити політику адміністрації Обами щодо України.

Редакція APnews переклала доповідь двох комітетів Сенату республіканських партій, яку опублікувала англійська газета Daily Mail у середу, 23 вересня.

В доповіді ствердно йшлося про конфлікт інтересів між адміністрацією президента США Барака Обами, де Джо Байден обіймав посаду віце-президента, і діяльністю його сина - Хантера Байдена в Україні.

Головне питання, яке цікавило членів комітету, - вплив Хантера Байдена, в якості члена ради директорів української газової компанії Burisma, на політику адміністрації Обами щодо України. Однак, це не дало ніяких підстав для підтримки однієї з провокаційних заяв Трампа - що Джо Байден посприяв звільненню головного прокурора України Віктора Шокіна, щоб захистити свого сина Хантера.

Кампанія Байдена відразу ж подала звіт, опублікований за шість тижнів до виборів, в якому розцінює це як спробу союзника Трампа нашкодити своєму опонентові. Значимість Хантера Байдена в правлінні Burisma і вплив на політику відносин США з Україною - незрозуміла.

Дональд Трамп неодноразово звертав увагу на роботу Хантера Байдена в Україні, навіть незважаючи на те, що його власна адміністрація попереджала про узгоджені російські зусилля щодо наклепу на Джо Байдена і стверджувала, що український нардеп, який бере участь в поширенні анти-британських позовів, є активним російським агентом.

Звіт було складено слідчими для комітетів національної безпеки і фінансових служб, де було також відстежено потенційні зв'язки між Хантером Байденом і проституцією, можливий зв'язок з якою вони отримали виходячи з інформації про фінансові операції, надану Міністерством фінансів.

Згідно з доповіддю, документи свідчать про потенційну злочинну діяльність Хантера Байдена, а також отримання мільйонів доларів з іноземних джерел, ділові відносини, які він встановив, користуючись становищем свого батька, віце-президента США Джо Байдена.

Згідно з рапортом: "Ці іноземні громадяни мають сумнівне минуле, маючи відношення до ряду злочинної діяльності, включаючи організовану проституцію і/або торгівлю людьми, відмивання грошей, шахрайство, розкрадання".

Комітет не тільки відстежив, куди йдуть гроші Хантера Байдена, але і куди йдуть нібито повії. Відповідно до виноски, в записах відзначається, що документально зафіксований факт відправки грошей дівчатам, які не є мешканками Сполучених Штатів, але мають українське і російське громадянство.
Всі вони були помічені в угодах, пов'язаних з "східноєвропейською мережею проституції і торгівлі людьми".

Розслідування призвело до різких політичних розбіжностей: демократи звинуватили Джонсона в політично вмотивованій ініціативі в той час, коли ними було заявлено, що Комітет національної безпеки повинен бути зосереджений на реагуванні на пандемію коронавіруса і інші, менш ангажовані питання.
Ще до публікації доповіді кампанія Байдена зробила заяву, спрямовану на спростування голослівних тверджень про те, що протягом довгого часу вона піддавалася критиці з боку ЗМІ, а також офіційних осіб США та України.

У доповіді Сенату розглядаються справи Хантера Байдена в Україні, де він займав платне місце в правлінні газової компанії Burisma, незважаючи на те, що був явний конфлікт інтересів, оскільки Байден одночасно був віце-президентом і займався політикою України.

В одному з пунктів рапорту йшлося про бездіяльність Байдена щодо корумпованого Миколи Злочевського, власника Burisma.

В ході цього розслідування голови виявили, що адміністрація Обами знала, що позиція Хантера Байдена в українській газовій компанії Burisma була проблематичною і перешкоджала ефективному здійсненню політики США в Україні.

Більш того, це розслідування продемонструвало ставлення чиновників адміністрації Обами, коли син віце-президента Джона Байдена став членом правління компанії, що належить корумпованому українському олігарху.

Проте, сенатори-республіканці визнають, що не зрозуміло, чи вплинула роль Хантера Байдена в складі ради директорів на політику України.

Зокрема, міститься обмежена згадка про вимоги Трампа і деяких його прихильників, звільнити головного прокурора, Віктора Шокіна, щоб перешкодити розслідуванню справ власників Burisma.
Звинувачення були в центрі справи про імпічмент проти Трампа після того, як він попросив президента України по телефону в минулому році розслідувати справи Байденів.

Кампанія Байдена вказувала на інформацію в ЗМІ та публічні заяви, що показують відсутність активного розслідування за фактом звільнення Шокіна в 2016 році, і що його звільнення було широко затребуване американськими і європейськими чиновниками, відображаючи офіційну політику адміністрації Обами.
Немає ніяких доказів порушень з боку Байденів, і Хантер Байден заперечував використання свого впливу на батька, щоб допомогти Burisma. Однак республіканці, які захищали Трампа в цьому році, наполягали на подальшому розслідуванні його діяльності, і Джонсон, як близький союзник Трампа, взяв на себе цю ініціативу.

Читайте також:

Новини партнерів

В Україні вже понад 100 000 людей лікуються від коронавірусу
Україна офіційно не визнає Лукашенка легітимним президентом Білорусі

Найпопулярніше за тиждень