У США шість хитрих румунів обікрали 636 церков на пожертвуваннях

У США шість хитрих румунів обікрали 636 церков на пожертвуваннях
Читать на русском

Їм пред'явили звинувачення в змові з метою здійснення рекету, крадіжки у великих розмірах і відмиванні грошей

У Флориді, США, зловили 4 крадіїв з Румунії, які вкрали 740 тисяч доларів церковних пожертв з 636 церков. Гроші вони витрачали на автомобілі та одяг, і переводили їх на батьківщину родичам.

Про це повідомляє APnews з посиланням на NYPost.

Управління правоохоронних органів Флориди повідомило, що їх співробітники вже заарештували чотирьох злодіїв, але ще двоє знаходяться на волі.

"Ми зупинили цю примітивну, але добре організовану спробу вкрасти відправлені поштою благодійні пожертви на сотні тисяч доларів, коли вони були найбільш необхідні церквам", - заявив комісар департаменту Рік Свірінген.

Згідно з інформацією слідства, румуни вкрали понад 1500 благодійних чеків з 636 церков - в одному штаті постраждало тільки 355 церков. Злочинці діяли з Орландо, але пересувалися по всьому штату, іноді обкрадаючи по 85 церков за день. Деякі церкви постраждали кілька разів.

В основному громадяни Румунії використовували псевдоніми для внесення чеків про пожертвування на банківські рахунки, а потім знімали гроші в банкоматах. Вкрадені суми переводили до себе на батьківщину, а також витрачали на свої потреби в США.

"Церкви залежать від пожертвувань щедрих членів громади для роботи та обслуговування тих, хто цього потребує. Сумно, якщо ця злочинна компанія буде використовувати безкорисливі добрі справи, проявлені через ці пожертви, для егоїстичної жадібності", - йдеться в заяві генерального прокурора штату Ешлі Муді.

Наразі під вартою перебувають 33-річний Іонут Радукан, 28-річний Маріус Думітру, 34-річний Маріус Думітру і 32-річний Панаїт Думітру. Але 45-річна Каталін Трандафір і 39-річна Симона Трандафір, за даними поліції, все ще на свободі.

Їм пред'явили звинувачення в змові з метою здійснення рекету, крадіжки у великих розмірах і відмиванні грошей.

Саме розслідування почалося в грудні, коли поліцейське управління Кейп-Корал виявило, що в окрузі Лі 24 церкви піддалися афері, а розслідування крадіжок вийшло за межі місцевої юрисдикції за участю кількох правоохоронних органів.

Раніше APnews також повідомляв, у церкві на Закарпатті чоловік обробив руки антисептиком та перехрестився перед тим, як вкрасти гроші з коробки для прихожан та захисні маски.

Новини партнерів

Українські полярники знайшли загадковий скелет біля станції "Академік Вернадський"
"Зберігайте спокій": СБУ проведе антитерористичні навчання у метро Києва

Найпопулярніше за тиждень