У США проти компанії Трампа відкрили кримінальну справу

У США проти компанії Трампа відкрили кримінальну справу
Читать на русском

Раніше справу проти екс-президента США носило виключно цивільний характер.

Розслідування щодо компанії Trump Organization перекваліфікували з цивільного в кримінальну. Про це APnews повідомляє з посиланням на The Guardian.

Як заявив представник генерального прокурора штату Нью-Йорк Фаб'єн Леві, розслідування діяльності організації більше не носить чисто цивільний характер. "Зараз ми активно розслідуємо діяльність Trump Organization в кримінальному порядку разом з окружним прокурором Манхеттена", - заявив Леві.

Прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс ініціювала окреме кримінальне розслідування. В ході розслідування прокурори сподіваються з'ясувати, повідомляла компанія Трампа неправдиві відомості про вартість власності. Таким чином компанія екс-президента США могла забезпечити собі позики, а також економічні та податкові пільги.

У заяві немає даних про те, що саме призвело до перекласифікації справи. Також невідомо, чи був колишній президент особисто причетний до таких звинувачень. А ось представники Трампів заявляють, що таким чином демократи намагаються помститися Трампу. Річ у тому, що Летиція Джеймс є демократкою.

Раніше APnews повідомляв, що в справі проти адвоката Трампа по Україні фігурують Порошенко, Луценко, Шокін і Мамедов. Це сталося після того, як Мін'юст США розсекретив ключові імена людей, які входять в розслідування кримінальної справи.

Новини партнерів

У КМДА знову обшуки: ОГП розслідує незаконну забудову в районі Лаври
У Білорусі на житловий будинок впав військовий літак - доля пілота невідома

Найпопулярніше за тиждень