У США пообіцяли запровадити низку обмежувальних заходів щодо РФ через визнання "Л/ДНР"

У США пообіцяли запровадити низку обмежувальних заходів щодо РФ через визнання "Л/ДНР"
Читать на русском

Додаткові обмежувальні заходи мають прийняти у середу, 23 лютого.

Сполучені Штати Америки готові вжити додаткових обмежувальних заходів щодо Російської Федерації через визнання так званих "ЛНР" та "ДНР". Відповідний указ підписав президент США Джо Байден.

Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву постійного голови США в Організації Об'єднаних Націй (ООН) Лінди Томас-Грінфілд.

За її словами, додаткові обмеження мають бути прийняті в середу, 23 лютого, і "наслідки для РФ будуть серйозними через розрив Путіним в односторонньому порядку Мінських угод". Проте вона не уточнила, яких конкретно заходів буде вжито щодо РФ.

"Президент Байден випустив указ сьогодні (22 лютого – ред.), який заборонить інвестиції, торгівлю та фінансування так званих "ЛНР" та "ДНР". Завтра США вживуть додаткових заходів для того, щоб притягнути Росію до відповідальності за серйозне порушення Росією міжнародного права та суверенітету України та її територіальної цілісності", - заявила чиновниця.

Раніше APnews повідомляв, у Пентагоні пояснили, чому США не планують запроваджувати санкції проти РФ до вторгнення в Україну.

Новини партнерів

МЗС Південної Кореї закликало країни дотримуватися Мінських угод, але просять громадян залишити Україну
Держсекретар Блінкен заявив, що дипломати США ночуватимуть у Польщі, а працюватимуть в Україні

Найпопулярніше за тиждень