У США ініціювали нове розслідування проти Трампа

У США ініціювали нове розслідування проти Трампа
Читать на русском

Демократи звернули увагу на те, що президент США звільнив чиновника, який займався розслідуванням діяльності державного секретаря Майка Помпео. Це звільнення вони назвали "політично вмотивованим"

Демократи в Конгресі США розпочали розслідування проти президента США Дональда Трампа з приводу звільнення посадовця Держдепу. Про це повідомляє APnews з посиланням на BBC.

Повідомляється, що звільнений Стів Лінк займався розслідуванням діяльності державного секретаря Майка Помпео.

"Демократи розпочали розслідування щодо звільнення президентом Дональдом Трампом зі служби посадовця Державного департаменту Стіва Лініка, який розслідував підозри щодо Майка Помпео у зловживанні службовим становищем", - йдеться в повідомленні.

Демократи звільнення генерального інспектора Стіва Лініка вважають "політично вмотивованим".

Повідомлення про розслідування з’явилося 16 травня наступного дня після того, як президент США Дональд Трамп оголосив, що планує звільнити генерального інспектора Держдепартаменту Стіва Лініка.

Демократи припустили, що Лінік розпочав розслідування правопорушень самим секретарем Помпео. Зокрема, зловживання роботою підлеглих. Помпео просив їх виконувати особисті доручення: купувати їжу і наглядати за його собакою.

В рамках свого розслідування демократи вимагають, щоб адміністрація Трампа передала документи, пов’язані із звільненням Лініка та інформацію щодо розслідування.

Загалом Лінік став третім звільненим Трампом чиновником, що вивчав ймовірні неправомірні дії влади.

Як повідомляв APnews раніше, президент США Дональд Трамп анонсував створення у США гіпрезвукової ракети, яка літатиме в 17 разів швидше, ніж наявні у світі.

Новини партнерів

Знайшли мертвим посла Китаю в Ізраїлі, який раніше працював в Україні
Відео про кримських татарів покажуть на стінах ОП та Кабміну у ніч на понеділок

Найпопулярніше за тиждень