У США дружина мексиканського наркобарона "Ель Чапо" очолила картель і організувала втечу з в'язниці

У США дружина мексиканського наркобарона "Ель Чапо" очолила картель і організувала втечу з в'язниці
Читать на русском

Коронель Айспуро також зізналася у відмиванні грошей

У Вашингтоні, США, Емма Коронель Айспуро визнала себе винною за звинуваченнями в розповсюдженні наркотиків і керуванні мільярдною наркоімперією "Сіналоа". Їй загрожує довічне ув'язнення і штраф до 10 мільйонів доларів.

Про це повідомляє APnews з посиланням на The Guardian.

У четвер, 10 червня, у федеральному суді Вашингтона пройшло гучне слухання по справі проти дружини мексиканського наркобарона Хоакіна Гусмана, більш відомого як "Ель Чапо" та лідера картелю "Сіналоа". Раніше міністерство юстиції США звинуватило 31-річну Коронель Айспуро в незаконному обороті наркотиків на території США, а також в організації втечі її чоловіка з в'язниці суворого режиму Альтиплано в Мексиці в липні 2015 року.

Прокуратура стверджувала, що Коронель Айспуро працювала в тісній співпраці зі структурою командування і контролю картелю "Сіналоа" і брала участь у змові з метою поширення великої кількості наркотиків, знаючи, що вони будуть контрабандою ввозиться в США. За фактом, поки "Ель Чапо" відбував тюремний термін - його 31-річна керувала найвпливовішим на сьогодні наркокартелем Мексики.

Представник влади США прокурор Ентоні Нардоцці заявив, що Айспуро підтримувала і сприяла роботі картелю, допомагаючи імпортувати більше ніж 450000 кг кокаїну, 90000 кг героїну, 45000 кг метамфетаміну та близько 90000 кг марихуани. Він додав, що Коронель Айспуро "служила посередником" для передачі повідомлень членам картелю після арешту її чоловіка, а також вступила в змову з синами Гусмана, щоб "спланувати та скоординувати" втечу з в'язниці.

Свою вину вона повністю визнала за трьома пунктами звинувачення: поширення наркотиків, відмивання грошей і надання допомоги наркокартелю "Сіналоа". В рамках угоди про визнання провини вона також зізналася в змові з метою допомогти своєму чоловікові втекти з мексиканської в'язниці у 2015 році.

Коронель Айспуро загрожує довічне ув'язнення тільки за поширення наркотиків, за двома іншими пунктами проти неї передбачено максимальне тюремне ув'язнення на 20 і 10 років.

Раніше APnews також повідомляв, поліція Бразилії затримала Рокко Морабіто - найбільш розшукуваного злочинця Італії та ватажка мафії Ndrangheta, який 2 роки тому втік з в'язниці Уругваю, де чекав екстрадиції.

Новини партнерів

Лозунги "Слава Україні" та "Героям слава" офіційно затвердили футбольними символами
У Києві дівчина посковзнулася й впала під трамвай: рух екстрено зупинили

Найпопулярніше за тиждень