У США банка ванільної Coca-Cola допомогла розкрити вбивство 40-річної давності

У США банка ванільної Coca-Cola допомогла розкрити вбивство 40-річної давності
Читать на русском

Ще в 1981 році в Колорадо вбили та зґвалтували молоду дівчину

Поліція Колорадо змогла розкрити 40-літнє вбивство і зґвалтування за допомогою жерстяної банки ванільної Coca-Cola. З 1981 року на банку зберігалося ДНК вбивці, яке змогли виявити за допомогою ультрасучасних технологій.

Про це повідомляє APnews з посиланням на NYPost.

Слідчі використовували нові технології взяття ДНК під назвою "генетична генеалогія", щоб знайти підозрюваного за допомогою ДНК членів його сім'ї, чия інформація вже може міститися в федеральному агентстві або в приватній компанії.

В цьому випадку ФБР співпрацювало з компанією United Data Connect, які погодилися передати наявні ДНК слідству. Злочинцем виявився Девід Андерсон з Небраски, який жив зі спокійною душею після вбивства Сільвії Куейл в Черрі-Хіллз, Колорадо.

Саме вбивство, яке шокувало все Колорадо, відбулося в серпні 1981 року. Бездиханне тіло Сільвії виявив її батько зі зламаними нігтями та саднами по всьому тілу, які нагадували відбитки пальців. Пізніше судмедекспертиза встановила, що перед смертю жертва піддалася сексуальному насильству.

Поліція десятиліттями намагалася знайти відповіді на питання і зібрати воєдино події тієї ночі. За їх словами, для офіцерів, які розкрили справу, настало неймовірне полегшення:

"На її могилі викарбувана фраза "Видима краса ніколи не губиться", що дуже добре нагадує всім про те, якою гарною була дівчина", - заявила начальник поліції Мішель Товреа на пресконференції.

За словами окружного прокурора, злочинцю пред'явили 2 звинувачення у вбивстві першого ступеня. Девіда Андерсона судитимуть за законами 1981 року, які передбачають довічне ув'язнення з можливістю умовно-дострокового звільнення через 20 років.

Фото дівчини та її вбивці:

У США банка ванільної Coca-Cola допомогла розкрити вбивство 40-річної давності

Раніше APnews також повідомляв, вбивці двох дітей в готелі на Закарпатті призначили психіатричну експертизу.

Новини партнерів

РНБО має намір масово перевіряти чиновників на наявність подвійного громадянства
РНБО ввела санкції ще проти 10 осіб - у списку екс-голова СБУ та МВС

Найпопулярніше за тиждень