У справі про замах на Шефіра пройшло близько 100 обшуків, але підозрюваних немає – ОГП

У справі про замах на Шефіра пройшло близько 100 обшуків, але підозрюваних немає – ОГП
Читать на русском

Першого помічника Зеленського намагалися вбити два місяці тому.

У справі про замах на вбивство першого помічника президента України Сергія Шефіра вже проведено близько 100 обшуків.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, передає APnews з посиланням на "Укрінформ".

"У рамках розслідування кримінального провадження за фактом замаху на вбивство першого помічника Президента та його водія проведено близько 100 обшуків у всіх встановлених осіб, які здійснювали відстріл мисливської зброї патронами, аналогічними використаним під час скоєння цього злочину", - розповіли у генпрокуратурі.

Також зазначається, що правоохоронці проводили обшуки і в спеціалізованих магазинах, де продаються боєприпаси, та в осіб, які займаються їх збутом.

При такій кількості слідчих дій станом на 25 листопада жодній особі не повідомлено про підозру. Замах на першого помічника президента Володимира Зеленського було скоєно два місяці тому.

Що було раніше

Раніше APnews повідомляв, що невідомі скоїли замах на першого помічника президента Сергія Шефіра. В результаті замаху поранення отримав водій - на цей час загрози його життю немає.

На цей замах відреагували багато топ-чиновників України. Так, генпрокурор Ірина Венедіктова назвала напад "викликом правоохоронній системі". Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія спростував ймовірний конфлікт між Зеленським і Шефіром. Зеленський же з Нью-Йорка заявив, що "передавати привіт мені пострілами з лісу - слабкість". Глава Офісу президента Андрій Єрмак впевнений, що це замах став викликом президенту. Також замах на себе прокоментував і сам Шефір.

У поліції назвали три версії замаху на Шефіра, в тому числі вони підозрюють причетність іноземних спецслужб. Пізніше глава МВС Денис Монастирський показав кулі, вилучені з тіла водія Шефіра. Виявилося, що боєприпаси були зроблені в Угорщині і могли потрапити в нашу країну контрабандно.

В ході слідчих дій поліція знайшла місце розташування стрілка. Пізніше для розслідування залучили також водолазів. А Венедиктова напередодні вже заявила, що замах на вбивство Шефіра зробили професіонали і швидко розкрити справу не вийде.

Новини партнерів

Піцерія скасовується: ОП раптово змінив місце зустрічі Зеленського з журналістами
У Харкові величезна фура розчавила таксі з трьома людьми, серед них дитина - відео, фото

Найпопулярніше за тиждень