У справі про розкрадання коштів на будівництві Подільського моста провели 17 обшуків

У справі про розкрадання коштів на будівництві Подільського моста провели 17 обшуків
Читать на русском

Сума завданих збитків перевищує 80 мільйонів гривень

Поліція провела 17 обшуків у фігурантів справи про розкрадання бюджетних коштів під час будівництва Подільського моста в Києві. Збитки оцінюють у понад 80 млн гривень.

Про це повідомляє APnews з посиланням на сайт Національної поліції.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції розпочали досудове розслідування у травні 2019 року на підставі повідомлення Державної аудиторської служби. Встановлено, що службові особи розпорядника бюджетних коштів, генпідрядника та ще двох підприємств налагодили схему розкрадання бюджетних коштів шляхом завищення обсягів та вартості робіт.

"Поліцейські з’ясували, що протягом 2019-2020 років фігуранти уклали угоди з 6 фірмами на загальну суму понад 4 мільярди гривень. Кошти були перераховані субпідрядним організаціям, однак роботи фактично не проводилися. А частину цих коштів виведено в тіньовий обіг", - повідомляють у поліції.

Увечері 17 липня в рамках проведення досудового розслідування у ймовірного організатора та виконавців схеми правоохоронці провели 17 санкціонованих обшуків.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили документи, чорнові записи та інші носії з інформацією, яка може підтверджувати причетність фігурантів до вчинення злочину. Речові докази будуть направленні на проведення відповідних експертиз.

Слідчі інкримінують фігурантам скоєння правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв APnews раніше, у Києві знову обмежать рух на Шулявському мосту. Обмеження будуть діяти до 20 липня.

Новини партнерів

МЗС уточнило кількість полонених українських моряків, яких захопили пірати в Нігерії
Пірати напали на танкер біля берегів Нігерії: викрадено 4 українських моряків

Найпопулярніше за тиждень