У «Слузі народу» розповіли, як будуть шукати «засланих козачків Зеленського» у партії

У «Слузі народу» розповіли, як будуть шукати «засланих козачків Зеленського» у партії
Ексклюзив
Читать на русском

Розповіли, що в їх партії працює система моніторингу, яка аналізує, в тому числі, як депутати голосують в Раді та на комітетах

У "Слузі народу", коментуючи заяву президента про очищення партії від "засланих козачків та випадкових людей" заявили, що система моніторингу працює над цим постійно. За словами голови фракції Давида Арахамії, у партії постійно слідкують за тим, як голосують депутати.

Про це кореспондент APnews повідомляє, відвідавши з'їзд фракції "Слуга народу" 13 березня.

За його словами, у їх партії працює система моніторингу, яка аналізує, в тому числі, як депутати голосують у Раді та на комітетах. І якщо помічають "розкол" з обіцяним і дійсним - такого депутата виключають, як "це робили вже не раз".

"Ми аналізуємо, чи дотримуються люди тих програмних обіцянок, які ми дали нашим виборцям, чи вже перестали, відчувши себе самостійними політичними гравцями. Насправді така динаміка спостерігається у будь-якій політичній силі: хтось відколюється, хтось виправляється. І ми працюємо завжди над цим процесом, і якщо ситуація доходить до максимуму, то ми просто виключаємо цю людину з фракції, як ми це вже робили неодноразово", - зазначив Арахамія.

У той же час голова партії “СН” Олександр Корнієнко заявив, що списки створити можна хоч зараз, але головна суть заяви президента не в списках.

"З часом всі ці рішення будуть озвучені та прийняті. Списки можна будь-які написати хоч завтра. Але тут питання не в конкретних персоналіях, з якими завтра щось треба зробити. Це черговий натяк від Президента, що немає нічого гіршого, ніж розвалити щось ізсередини", - прокоментував слова Зеленського Корнієнко.

За його словами, заява президента стосувалась більше принципів, і він його ідею розділяє.

"Я зрозумів ідею президента в тому, що ми маємо бути сильними, а сильними ми можемо бути тільки тоді, коли ми єдині. І коли в нас ізсередини нічого не підточують - в моральному, ідеологічному та організаційному планах", - додав голова партії.

Нагадаємо, до цього президент Володимир Зеленський заявив, що партія "Слуга народу" поступово очищується "від засланих козачків та випадкових людей". Він додав, що вірить, що таких людей немає, "а значить у нас усе вдасться".

Раніше APnews пиcав, чому виключили Гео Лероса з фракції. Згодом виключили й Олександра Дубінського.

Новини партнерів

У Раді створять слідчу комісію для розслідування справи "вагнерівців" та "плівок Суркова-Медведчука"
"Слуги" проситимуть Зеленського йти на другий президентський термін

Найпопулярніше за тиждень