У "Слузі народу" пригрозили нардепам, які приєднаються до Разумкова, втратою мандата

У "Слузі народу" пригрозили нардепам, які приєднаються до Разумкова, втратою мандата
Читать на русском

Перехід до інших депутатських груп там вважають "низькими та маніпулятивними".

Народні депутати з "Слуги народу", які захочуть вступити до нового об'єднання Дмитра Разумкова, повинні скласти свої мандати. Про це APnews повідомляє із посиланням на заяву заступника голови фракції "Слуга народу" Андрія Мотовиловця в інтерв'ю виданню "Ліга.ні".

Так, коментуючи можливий результат депутатів, заступник голови монобільшості заявив, що у такому разі депутати-списочники мають скласти свої мандати. Адже коли виборці голосували, вони не думали, що нардепи змінюватимуть свою фракцію. Таку поведінку Мотовиловець назвав "низькою та маніпулятивною".

"Якщо депутати-списочники виходять із Слуги народу, нехай складають мандат і йдуть на вибори. У нас звільняються округи. Нехай підуть на вибори та скажуть виборцям: "Ми нова партія Дмитра Разумкова. Ми просимо отримати від вас політичний мандат". Так буде чесніше", - заявив заступник Арахамії.

Також Мотовиловець сказав, що до депутатів, яких обрали за партійним списком, можна застосувати імперативний мандат, якщо вони захочуть вийти зі складу фракції. І зазначив, що "Слуга народу" має великий запас голосів.

Раніше APnews повідомляв, що Разумков назвав перші прізвища нардепів своєї парламентської групи. Крім позафракційних нардепів та членів "Батьківщини" у списку опинилися і п'ять "слуг народу".

Новини партнерів

На Тернопільщині затримали банду грабіжників, яка обкрадала людей за допомогою крапель для очей
Нардеп Устинова, яка розбила голову в Раді, захворіла на COVID-19

Найпопулярніше за тиждень