У сховищах достатньо газу для нормального проходження опалювального сезону - Вітренко

У сховищах достатньо газу для нормального проходження опалювального сезону - Вітренко
Читать на русском

При цьому газу власного видобутку для покриття потреб населення не вистачить

Голова НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко заявив, що в України на сьогоднішній день має вистачити газу для “нормального” проходження опалювального сезону. Наразі у сховищах близько 19 млрд кубів.

Про це APnews пише з посиланням на його заяву в інтерв’ю "Інтерфаксу".

За словами Вітренка, 10-15% відсотків з цих обсягів належать нерезидентам і можуть бути вивезені в Європу чи продані тут (за умови, якщо ціни на нашому ринку будуть не нижчими за європейські).

"Але навіть без цих обсягів має вистачити газу для нормального проходження опалювального сезону – якраз за рахунок того, що ми, Нафтогаз, імпортував газ", - заявив він.

При цьому, за його словами, газу власного видобутку для покриття потреб населення не вистачить. «Укргазвидобування» зараз забезпечує близько 12,7-12,8 млрд кубів товарного газу, а населення, залежно від температури, споживає приблизно 13,4-13,6 млрд кубів. Тобто бракує близько півмільярда-мільярд кубів, якщо брати споживання населенням напряму та газ на централізоване опалення для населення.

Раніше, як писав APnews, Вітренко заявляв, що Росія шантажем може почати повномасштабну війну з Україною через відсутність поставок газу.

Новини партнерів

Потік розпеченої лави на іспанському острові Ла-Пальма перетворився на "цунамі". Відео
На Прикарпатті мотоцикліст збив мати з 6-річною дитиною: дівчинка померла по дорозі в лікарню

Найпопулярніше за тиждень