У Шотландії хочуть виправдати тисячі "відьм", яких стратили у 16-18 століттях

У Шотландії хочуть виправдати тисячі "відьм", яких стратили у 16-18 століттях
Читать на русском

Відповідну петицію подала організація "відьми Шотландії".

У Шотландії до місцевого парламенту подали петицію про помилування всіх засуджених за законом "Про чаклунство" 1563 року. Про це APnews повідомляє з посиланням на Independent.

Відповідне прохання подала організація "Відьми Шотландії", яка домагається виправдання людей, яких стратили за звинуваченнями у "відьомстві". Саму петицію організація зареєструвала на парламентському сайті ще у березні – зараз вона набрала понад 3 400 підписів.

З підтримкою цієї ініціативи виступила і низка депутатів. Зазначимо, що закон "Про чаклунство" діяв у Шотландії до 1736 року. І за кілька століть по ньому стратили не менше 2558 осіб. Усього ж звинуватили 3 837 осіб, причому 84% і виявилися жінками.

У деяких місцях Шотландії вже встановили невеликі меморіали засудженим - але вони не увічнюють пам'ять померлих, а є нагадуванням про ті події. "Відьми Шотландії" хочуть добитися прощення для засуджених за "чарівництво", вибачення перед усіма обвинуваченими та засудженими та створення Національного меморіалу для вшанування.

Раніше APnews повідомляв, що в Конго вісім жінок спалили живцем за "чаклунство". Загалом із червня по вересень 2021-го року звинувачення висунули проти 324 жінок.

Новини партнерів

У США вчителька заявила дітям, що "євреї зіпсували Різдво" і змусила відтворити Голокост
У посольстві США відреагували на підозру Порошенку у держзраді: уважно стежать за результатами

Найпопулярніше за тиждень