У Росії заплуталися, у яких межах документально визнають "ЛДНР"

У Росії заплуталися, у яких межах документально визнають "ЛДНР"
Читать на русском

Наводимо цитати російських чиновників та ватажка бойовиків.

Російські чиновники та представники влади не можуть до кінця визначити, в яких саме межах Володимир Путін визнав так звані ЛДНР. APnews зібрав добірку висловлювань різних російських чиновників на тему визнання так званих "народних республік".

Так, спочатку голова комітету Держдуми з СНД Леонід Калашніков нібито заявив, що "ЛНР" та "ДНР" будуть визнані у межах Луганської та Донецької областей, тобто допустив розширення територій обох самопроголошених республік. Проте досить швидко "виправився" і заявив, що питання демаркації – це турбота Донецька та Луганська.

"Угода не уточнює кордонів. Не знаю, хто запустив цю качку, що ми визнаватимемо ДНР та ЛНР у межах Донецької та Луганської областей. В угоді йдеться про конкретні речі в галузі дружби, співпраці, безпеки та взаємної допомоги. Все решта - це питання вже зовсім не для Росії, а, звичайно, ДНР та ЛНР", - заявив Калашніков.

Якусь ясність у питанні могло б зробити міністерство закордонних справ РФ. Проте після їхньої заяви ясніше нічого не стало:

"Москва визнає ЛНР та ДНР у тих межах, у рамках яких керівництво республік здійснює свої повноваження".

Через годину після цієї заяви вже прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заплутався у межах так званих "республік". Так, спочатку він заявив, що "Росія визнає ДНР та ЛНР у тих межах, у яких вони себе проголошували, коли ці дві республіки були проголошені".

А на уточнюючі питання журналістів, чи включають ці кордони, наприклад, Маріуполь - Пєсков кілька разів повідомив, що "додати йому нічого" і що "він сказав усе, що міг у цьому випадку".

Наприкінці варто додати і заяву ватажка так званої ДНР Дениса Пушиліна, який заявив про те, що "ДНР існуватиме в межах Донецької області". Щоправда, не назвав точні дати, туманно заявивши, що "подальші кроки покаже час".

Раніше APnews наводив заяву Кремля про те, що після визнання "Л/ДНР" Мінські угоди пішли з порядку денного.

Новини партнерів

У Євросоюзі домовилися про точкові санкції проти РФ за визнання "Л/ДНР"
На Київському ЖД гола дівчина з косою в руці провела акцію «Не панікуй!». Фото. Відео

Найпопулярніше за тиждень