У Росії грубо відреагували на запрошення Зеленського приєднатися до "Кримської платформи"

У Росії грубо відреагували на запрошення Зеленського приєднатися до "Кримської платформи"
Читать на русском

Дії України, спрямовані на приближення деокупації своєї території за допомогою "Кримської платформи", у РФ назвали "цинізмом".

У Росії відреагували на запрошення президента України Володимира Зеленського щодо участі РФ у саміті "Кримської платформи". Речниця міністра закордонних справ РФ Марія Захарова відкинула цю пропозицію.

Про це APnews повідомляє з посиланням на ТАСС.

Захарова стверджує, що участь у "Кримській платформі", в установчому саміті якої взяли 46 країн і Україна, має "цинічну антиросійську спрямованість".

"У підсумковій декларації саміту міститься заклик до Російської Федерації долучатися до участі в діяльності Кримської платформи. Не бачимо для себе можливості участі в даній політичній дії через її цинічну антиросійську спрямованість", - заявила прес-секретар глави МЗС РФ.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, у понеділок, 23 серпня, під час саміту "Кримська платформа" Володимир Зеленський запросив Росію приєднатися до 46 країн і України в тому числі. Пояснив глава Української держави таке запрошення дуже активним обговорюванням "Кримської платформи" Росією. Президент заявив, що у нього склалося враження, ніби РФ повноцінний її учасник.

Новини партнерів

У Лондоні помер легендарний барабанщик рок-групи The Rolling Stones Чарлі Уоттс
У поліції розповіли, хто облив зеленкою Порошенка: чоловікові загрожує до 5 років в'язниці

Найпопулярніше за тиждень