У РНБО пояснили, навіщо розпропаганда вживає термін «малоросія»

У РНБО пояснили, навіщо розпропаганда вживає термін «малоросія»
Читать на русском

Отмечается, что кремлевские СМИ и депутаты госдумы РФ продвигают идеи разделения Украины на отдельные части со своими правами.

Такі терміни як - "малоросія, "галіція, "новоросія", "таврійська республіка" - розпропаганда використовує, намагаючись розділити Україну на частини". Про це повідомили у Фейсбуці Центр протидії дезінформації при РНБО України.

"Галиція", "Малоросія", "Новоросія", "Таврійська республіка" - ці терміни використовує роспропаганда, намагаючись розділити Україну на частини. Правильно вживати – Україна. Також правильно використовувати назви історико-етнографічних регіонів України, наприклад, Буковина, Волинь, Полісся тощо” - уточнили у ЦПД при РНБО.

Зазначається, що кремлівські ЗМІ та депутати держдуми РФ просувають ідеї поділу України на окремі частини зі своїми правами.

"Згідно з Конституцією, Україна - унітарна, отже, єдина цілісна держава, територія якої поділяється на адміністративно-територіальні одиниці, які не мають статусу державних утворень і не мають суверенних прав", - наголосили в установі.

Новини партнерів

Набути статусу безробітного тепер можна в "Дії": інструкція (Відео)
Рубіжне перетворилося на другий Маріуполь - Гайдай (Фото)

Найпопулярніше за тиждень