У Рівному на добровольцях протестують вакцину від COVID-19, яку постачатимуть до США

У Рівному на добровольцях протестують вакцину від COVID-19, яку постачатимуть до США
Читать на русском

За участь у дослідженні добровольці повинні отримати 8 тисяч гривень і 1300 гривень на транспортні витрати.

Одна з клінік в Рівному шукає добровольців для участі в клінічних дослідженнях нової вакцини проти коронавірусної інфекції. За сприяння громадянам пропонують винагороду.

Про це APnews повідомляє з посиланням на "Рівне Медіа". На цей момент назву препарату і виробника не розголошують. Про походження вакцини нічого невідомо.

Водночас за словами головного лікаря ЦПМСД "Центральний" Олега Шрама, дослідження замовила фірма, яка планує поставляти свій препарат до США.

Добровольців почали набирати з 1 жовтня, таких вже 100 осіб. Всього планують набрати 1000 осіб. Вони зобов'язані підписати інформовану згоду. Згідно з угодою, кожному пацієнтові застрахують життя і здоров'я.

Так повідомляється, що за участь у випробуванні добровольці отримають винагороду у вигляді 8 тисяч гривень. Крім того, учасникам обіцяють покрити транспортні витрати в розмірі 1300 гривень.

За інформацією Шрама, за кожним пацієнтом протягом року буде стежити медик, їм нададуть безкоштовне комплексне обстеження. Також добровольці зможуть отримати безкоштовні ПЛР-тести.

Для участі у випробуванні доброволець повинен відповідати наступним критеріям:

- не бути вакцинованим іншими препаратами проти коронавірусу;

- не хворіти на COVID-19 в останні пів року;

- не приймати імунодепресанти.

У випробуванні вакцини не можуть брати участь діти та вагітні.

Головлікар підкреслив, що медичний заклад вже отримав відповідний офіційний сертифікат на участь у дослідженнях, а також ліцензію, затверджену Міністерством охорони здоров'я.

За його словами, дослідженням буде займатися команда з шести осіб. Всіх добровольців поділять на дві групи: тих, кому введуть плацебо і тих, хто отримає справжній препарат від COVID-19.

За даними журналістів, сама клініка повинна отримати від фірми замовника від 100 до 200 000 гривень на придбання медичного обладнання. Крім того, в цьому ж проекті планують взяти участь медичні установи Харкова, Києва, Львова та Луцька.

У Рівному на добровольцях протестують вакцину від COVID-19, яку постачатимуть до США

Раніше APnews повідомляв, у МОЗ назвали вакцини проти COVID-19, які доступні українцям.

Новини партнерів

У МОЗ пояснили, чи потрібен масковий режим вакцинованим від COVID-19
У Києві чоловік, погрожуючи ножем та пістолетом, зґвалтував неповнолітню доньку

Найпопулярніше за тиждень