У річницю шахрайських виборів: США ввели пакет санкцій проти режиму Лукашенка у Білорусі

У річницю шахрайських виборів: США ввели пакет санкцій проти режиму Лукашенка у Білорусі
Читать на русском

Відповідний указ Байдена розширює масштаби надзвичайного стану в країні.

Президент США Джо Байден у річницю невизнаних міжнародною спільнотою виборів у Білорусі ввів черговий пакет санкцій проти режиму Олександра Лукашенка.

Про це йдеться у повідомленні білого дому, передає APnews.

"Сьогодні, у річницю шахрайських виборів в Білорусі 9 серпня 2020 року, президент Джозеф Байден-молодший підписав виконавчий указ про подальші наслідки для Олександра Лукашенка та його режиму за їхні триваючі атаки проти демократичних прагнень та прав білоруського народу, транснаціональні репресії та зловживання, порушення міжнародних норм та корупцію", - говориться у повідомленні Білого дому.

Відповідний указ Байдена розширює масштаби надзвичайного стану в країні, оголошеного 16 червня 2006 року, санкціонуючи введення санкцій щодо осіб, які працюють в певних секторах економіки Білорусі, включаючи:

  • оборонний сектор,
  • сектор безпеки,
  • енергетичний сектор,
  • сектор хлориду калію,
  • сектор тютюнових виробів,
  • будівельний сектор,
  • транспортний сектор або будь-який інший сектор економіки Білорусі.

Американське Міністерство фінансів також вводить найбільший на сьогодні раунд санкцій проти білоруських фізичних і юридичних осіб, зокрема, проти ВАТ "Білоруськалію" - одного з найбільших державних підприємств Білорусі та одного з найбільших світових виробників калійних добрив. Це підприємство у США вважають джерелом незаконного багатства режиму Лукашенка.

Також санкції вводить проти: Білоруського національного олімпійського комітету (США звинувачують його у відмиванні грошей, ухилянні від санкцій і обході візових заборон, провідних бізнесменів, які підтримують режим Лукашенка); проти 15 компаній, з якими вони пов'язані, включаючи "Абсолютбанк", приватний білоруський банк.

Крім того, обмеження США ввели проти суб'єктів, які працюють в тютюновій, будівельній, енергетичній і транспортній галузях економіки Білорусі.

Як повідомляв APnews, Лукашенко розповів, коли піде з посади президента і хто стане новим лідером Білорусі.

Новини партнерів

У Київській області зафіксували спалах сальмонельозу: захворіли вже 7 людей
Кремінь засудив обійми спортсменки Магучіх з росіянкою: Абсолютно не поділяю, це питання субординації

Найпопулярніше за тиждень