У РФ проводять приховану «промислову мобілізацію» для продовження війни в Україні - розвідка

У РФ проводять приховану «промислову мобілізацію» для продовження війни в Україні - розвідка
Читать на русском

Мета прихованої «промислової мобілізації» – забезпечення ведення бойових дій на території України.

У російській федерації розпочато втілення прихованих заходів так званої «промислової мобілізації» компаній та підприємств оборонного сектору. Про це повідомили в ГУР Міноборони, передає APnews.

У компанії «ростех» з початку серпня введено заборону на відпустки для всього керівного складу та значної частини робочого персоналу. В деяких компаніях, які входять до складу «ростех», «перенесення відпусток на невизначений термін» стосується 100% працівників.

Також, наголошують у розвідці, воєнно-промислова комісія рф (голова комісії – путін) готує зміни до програми державного оборонного замовлення на 2022 рік, які передбачають збільшення витрат на 600-700 мільярдів рублів. Затвердження змін очікується на початку вересня.

“Компанія з відміни відпусток також пов’язана із заходами встановлення повного контролю над пересуванням персоналу оборонних підприємств. Передусім - керівного складу, на тлі останніх гучних справ зі звинувачення у державній зраді окремих представників наукових кіл рф”, - підсумовують у відомстві.

За даними української розвідки, наразі до складу державної компанії «ростех» входить понад 800 компаній та підприємств різних галузей виробництва. Портфель корпорації містить до 40% всього об’єму державного оборонного замовлення та пріоритетні цивільні програми.

При цьому вже найближчим часом очікується введення аналогічних заходів на інших оборонних підприємствах рф, додають у ГУР.

Новини партнерів

У Німеччині громадські будівлі опалюватимуться лише до 19 градусів заради економії
Прогноз погоди на вихідні 13–14 серпня: Захід — із грозами, на Сході — виснажлива спека

Найпопулярніше за тиждень