У Раді змінили механізм сплати акцизу з тютюнових виробів

У Раді змінили механізм сплати акцизу з тютюнових виробів
Читать на русском

Тепер акцизний податок із продажу тютюнових виробів та рідин для електронних сигарет йтиме до місцевих бюджетів.

Верховна Рада ухвалила законопроект №5719, яким змінила механізм стягування акцизного податку у розмірі 5% з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин для електронних сигарет.

За проголосувало 278 нардепів. Законопроект переносить обов'язок сплати акцизного податку із суб'єктів роздрібної торгівлі на виробників та імпортерів даної продукції, а також зобов'язує спрямовувати кошти, що стягуються, до бюджетів місцевого самоврядування.

Держказначейство зараховуватиме акцизний податок із роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин для електронних сигарет до відповідних бюджетів місцевого самоврядування в автоматичному режимі. Податкова щомісячно розраховуватиме розмір частки цього податку для відповідних бюджетів місцевого самоврядування виходячи з даних реєстраторів розрахункових операцій.

«Прийняття проекту закону позитивно вплине на соціально-економічний розвиток регіонів, оскільки дозволить зберегти у 2022 році та наступних роках надходження бюджетів місцевого самоврядування на тому рівні, який вони отримують за чинною системою оподаткування», — зазначено в пояснювальній записці.

Раніше СБУ задержала на Закарпатье контрабандиста, купившего вертолет, чтобы «летать за сигаретами».

Новини партнерів

Ми не бачимо жодних свідчень деескалації з боку Росії – Столтенберг
Вчитель розбещував 15-річну ученицю під час поїздки до Карпат, а потім затіяв цькування: розпочато розслідування

Найпопулярніше за тиждень