У Раді заявили, що в Україну зі США прибуде третій борт зі зброєю

У Раді заявили, що в Україну зі США прибуде третій борт зі зброєю
Читать на русском

США надсилає ще один борт з летальним озброєнням

В Україну має прибуде третій борт з летальним озброєнням від Сполучених Штатів Америки. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в кулуарах Верховної Ради.

Летальна зброя надійде у рамках військової допомоги розміром у 200 мільйонів доларів.

Резніков додав, що світ має дати Україні озброїти власну армію та забезпечити свій захист. Також, що уряд Німеччини повинен припинити блокувати придбання зброї для нашого захисту.

«Нарешті наші партнери збільшують кількість військової допомоги, і сьогодні ми зустрічаємо третій літак від уряду США в рамках цієї допомоги, яка вже проголосована і підписана на суму 200 мільйонів доларів», - прокоментував він.

Раніше APnews повідомляв, у зв'язку зі зростаючим військовим тиском з боку Російської Федерації країни Балтії нададуть Україні зенітні та протитанкові ракети американського виробництва.

Варто зазначити, що за останній тиждень багато країн підтвердили своє бажання допомогти Україні та надати різну військову техніку та обладнання.

Так, Міноборони Чехії мають намір надати нашій країні артилерійські снаряди. Міністерство представить цю пропозицію уряду в середу, 26 січня.

Глава Міністерства оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що Лондон готовий поділитися з Україною оборонним озброєнням – легкими протитанковими системами.

У США планують передати українським військовим гелікоптери, що належали раніше Афганістану. При цьому в Держдепі США заявили про готовність надати Україні ще більше військової техніку.

Читайте також:
Слідом за США та Великобританією про евакуацію дипломатів заявили в Австралії

Новини партнерів

У Нацполіції не знають, скільки коштує один виклик на "замінування"
У Житомирі батькам пропонують разом з поліцейськими шукати вибухівки у школах та дитсадках

Найпопулярніше за тиждень