У Раді запропонували повернути Бандері та Шухевичу звання Героїв України

У Раді запропонували повернути Бандері та Шухевичу звання Героїв України
Читать на русском

Законопроект підготували до 80-річчя створення Української повстанської армії.

Нардепи зареєстрували у Верховній Раді проект постанови №5721, у якій пропонують повернути звання звання Героя України Степану Бандері та Роману Шухевичу та присвоїти його Тарасу Бульбі-Боровцю.

Про це APnews пише з посиланням на текст постанови на сайті ВР.

Законопроект підготували до 80-річчя створення Української повстанської армії, а у третьому пункті постанови йдеться:

Рекомендувати Президенту України надати звання Герой України Тарасу Бульбі-Боровцю та повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу".

Ініціаторами законопроекту стали нардепи від “Слуги народу”, “Європейської солідарності”, “Батьківщини”, “Голосу”, члени груп “Довіра”, “За майбутнє” та позафракційні депутати.

Варто зазначити, що у серпні 2011 року Вищий адміністративний суд залишив у силі рішення Донецького окружного адмінсуду про незаконність присвоєння Степану Бандері звання Героя України, яке надали за часів третього президента Віктора Ющенка.

Нагадаємо, 5 березня Тернопільська міська рада одноголосно перейменувала центральний стадіон на честь Шухевича. Таким чином місцеві депутати підтримали ініціативу мера міста Сергія Надала.

За словами міського голови Тернополя, дата прийняття такого рішення є дуже символічною, адже саме в цей день Роман Шухевич був убитий чекістами.

Як повідомляв APnews раніше, у Ізраїлі ініціативу тернопільського міського голови не оцінили і закликали негайно скасувати це рішення. Відповідну заяву зробив посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон

Новини партнерів

На каналі "Дом" не розуміють, як в ефір потрапила карта с "російським" Кримом, але винного встановили
НАБУ оголосило тендер на закупівлю навушників для співробітників по 5000 грн

Найпопулярніше за тиждень