На наступному засіданні Ради депутати голосуватимуть за допомогою сенсорної кнопки

На наступному засіданні Ради депутати голосуватимуть за допомогою сенсорної кнопки
Читать на русском

Перед засіданням вони протестують нову систему

У Верховній Раді в рамках боротьби зі злісними кнопкодавами поставили додаткові камери і сенсорну кнопку. Останню будуть використовувати вже на наступному засіданні парламенту.

Про це APnews пише з посиланням на заяву спікера ВР Дмитра Разумкова під час засідання погоджувальної ради депутатських фракцій та груп.

Він заявив, що наразі продовжується робота над тим, щоб унеможливити питання кнопкодавства в Раді. Деякі аспекти вже запроваджені - на цьому тижні будуть встановлені додаткові камери спостереження. Незабаром вони запрацюють.

Крім того, на минулому тижні була завершена робота і проведене тестування щодо введення в дію систему сенсорної кнопки в залі Верховної Ради України.

“Вона працює, пройшла перевірки відповідною організацією, і вже з цього пленарного тижня ми зможемо використовувати її під час засідань парламенту. Вона відповідає всім нормам, інститут-розробник її протестував. Ті проблеми, які викликали дискусію, були прибрані, в нас є офіційний акт, що вона може використовуватись. З цим я вас і вітаю”, - звернувся голова Ради до депутатів.

І пояснив, що така кнопка унеможливлює подвійне голосування з одного робочого місця, тому депутатам не потрібно буде тепер прив’язуватися до робочого місця карткою.

Додав, що вже завтра парламентарі протестують її перед засіданням, і будуть працювати вже з нею.

Раніше APnews писав, що депутату ВР вперше оголосили про підозру за "кнопкодавство".

Читайте також:
Реформа судів та заборона пластикових пакетів: які законопроекти розгляне Рада наступного тижня

Новини партнерів

Дар'я Снігур виграла турнір у Франції і піднялася в рейтингу WTA
У школі під Миколаєвом вибухнув котел - під завалами опинилася людина. Фото

Найпопулярніше за тиждень