У Раді пояснили, як працюватиме нова сенсорна кнопка для голосування

У Раді пояснили, як працюватиме нова сенсорна кнопка для голосування
Читать на русском

Розповіли також, що нові камери направлять на "сліпі зони"

Відзавтра, з 2 березня, депутати Ради голосуватимуть за допомогою нової сенсорної кнопки. Її встановили у парламенті задля уникнення "кнопкодавства". Голосування відбувається за допомогою відбитку пальця, проте ще досі депутати не надавали свої відбитки.

Про це APnews пише з посиланням на коментар депутата "Слуги народу" Галини Янченко в ефірі "Україна 24".

За її словами, процесу навчання голосувати за новою системою ще не було. Проте вона сама знає, як це працює, бо за такою системою голосувала у Київраді. Пояснила, що головне у цій системі те, що голосування здійснюється із застосування двох рук.

"З мого досвіду в Київраді, де вже є така система, неважливо, який у тебе відбиток пальця. Головне у цій системі те, що задіяні, умовно кажучи, одночасно дві руки. Ну а третьої, зазвичай, у депутатів немає, тому проголосувати “за себе і за того хлопця” вони вже не зможуть", - наголосила Янченко.

Зазначимо, що реєстрація кожного депутата відбувається за допомогою спеціальної іменної картки, а процес голосування потребує натискання двох кнопок одночасно. При цьому утримувати кнопки необхідно весь час, поки триває процедура голосування. Тобто на одну кнопку прикладається долоня чи пальці однієї руки, і другою рукою натискається на кнопку голосування. Якщо при цьому одну з кнопок відпустити – вона перестане працювати, і голос не буде зараховано.

Також в Раді на цьому тижні будуть встановлені нові камери. Потрібні вони, за словами депутата, тому що в залі парламенту досі є "сліпі зони", які не охоплюють вже встановлені камери. Саме на такі місця і будуть спрямовані нові.

Раніше APnews писав, що на наступному засіданні Ради депутати голосуватимуть за допомогою сенсорної кнопки. Разумков попросив депутатів з'явитися на 15 хв раніше, щоб протестувати систему.

Новини партнерів

З 1 березня в Україні стартує запис на вакцинацію: як стати у чергу
У Чернігівській області через конфлікт таксист зарізав пасажира, тіло заховав у лісі

Найпопулярніше за тиждень