У Раді пояснили, чому ціна електрики в Україні тотально зросла

У Раді пояснили, чому ціна електрики в Україні тотально зросла
Читать на русском

Герус зазначив, що це рекордне значення в поточному році й на 30 – 35% вище, ніж середня ціна за січень-вересень.

В Україні вартість електроенергії з четверга, 12 листопада, зросла на 30% до 1,69 грн/кВт-год. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з енергетичної політики Андрій Герус у Facebook.

Герус зазначив, що це рекордне значення в поточному році й на 30 – 35% вище, ніж середня ціна за січень-вересень.

Рекордне подорожчання електроенергії відбулося внаслідок збільшення частки її виробництва на теплових електростанціях до 39,84%.

Тоді як виробник найдешевшої електроенергії НАЕК "Енергоатом" через введені обмеження міг залучити лише 10 з 15 своїх енергоблоків.

В результаті частка атомних електростанцій у виробництві електроенергії 10 листопада виявилася всього 38,89% і це відразу позначилося на ціні електроенергії, підкреслив глава комітету ВР з питань енергетики.

"З цієї ситуації можна зробити очевидний висновок: чим менше "Енергоатому" в системі - тим вища ціна електроенергії ... Для всієї економіки і для всього бізнесу "Енергоатом" - виробник дешевої електроенергії, який належить українцям і платить не тільки податки, а й дивіденди до держбюджету України", - зазначив Герус.

Герус додав, що необхідно терміново збалансувати роботу "Енергоатома", як це і зажадав зробити президент Володимир Зеленський на нараді 10 листопада, резюмував глава комітету ВР з питань енергетики.

Раніше APnews повідомляв, в Україні піднімають ціну на газ: скільки будемо платити.

У Раді пояснили, чому ціна електрики в Україні тотально зросла

Новини партнерів

У Києві раптово померла молода дружина екс-голови МОЗ
"Барселона" подала в суд на Неймара через "переплату" в 10 мільйонів євро

Найпопулярніше за тиждень