У Раді оголосили конкурс на посаду судді КСУ

У Раді оголосили конкурс на посаду судді КСУ
Читать на русском

Скоро на найвідоміший суд очікує оновлення.

Верховна Рада оголосила конкурс на посаду судді Конституційного суду України. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу парламенту.

"У зв'язку з поданням Комітету Верховної Ради України з питань правової політики (протокол № 39) інформуємо про початок конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України та приймання пропозицій депутатських фракцій (депутатських груп) щодо кандидатів", - йдеться у повідомленні.

Як уточнює джерело, право подання пропозиції щодо кандидата може реалізувати також група позафракційних народних депутатів України у не меншій кількості, ніж кількісний склад найменшої депутатської групи.

Що цьому передувало?

28 жовтня Конституційний суд України закрив доступ до декларацій чиновників. У відповідь президент України Володимир Зеленський заявив, що судді КСУ повинні піти у відставку. Згодом в країні розгорілася чергова політична криза, яка наразі зайшла у глухий кут: бажання піти виявив лише один суддя - Ігор Сліденко, а главі держави банально не вистачає голосів депутатів для звільнення непокірних служителів Феміди.

Раніше APnews повідомляв, Зеленський поскаржився, що судді КСУ заробляють більше за нього: відео.

Читайте також:

Новини партнерів

В одній із шкіл Харкова знайшли колби з бойовою отрутою: довелось евакуювати 400 осіб
Труханов вже втретє очолить Одесу

Найпопулярніше за тиждень