У Раді НБУ пояснили, чому насправді Рожковій урізали повноваження

У Раді НБУ пояснили, чому насправді Рожковій урізали повноваження
Ексклюзив
Читать на русском

Віталій Шапран відзначив, що на нагляд надійшло багато скарг з банків

Першому заступнику голови Національного банку України Катерині Рожковій урізали повноваження, але це було прогнозовано після того, як їй висловили недовіру. Про це в ексклюзивному коментарі APnews розповів член ради НБУ Віталій Шапран.

"Рада Національного банку недавно висловили недовіру Катерині Рожкової та це рішення оприлюднене на сайті, тому я не здивований такому розвитку подій, але оцінити дане рішення я не можу, тому що ми не втручаємося в операційну діяльність, а це рішення правління. На мій погляд, воно було прогнозовано. Ми не можемо впливати на перерозподіл повноважень в середині правління НБУ. В мене лежить купа скарг з комерційних банків на роботу нагляду", - розповів Шапран.

При цьому він зазначив, що подання на звільнення Рожкової не надходило.

"Відповідно до закону про НБУ, тільки голова Нацбанку подає подання на формування своєї команди, призначення або звільнення її членів. Якщо він звернеться до Ради, то ми відповідно до регламенту, розглянемо це питання", - підсумував член Ради Нацбанку.

Як раніше повідомляв APnews, першого заступника голови Національного банку України Катерину Рожкову позбавили повноважень з регулювання банківської сфери.

Новини партнерів

Папа Римський підтримав цивільні ЛГБТ-союзи
ДБР навмисне затягує процес формування РГК при Бюро, - адвокат

Найпопулярніше за тиждень