У ПЦУ розповіли, чи варто українцям вакцинуватися

У ПЦУ розповіли, чи варто українцям вакцинуватися
Читать на русском

Процедура вакцинації повинна бути добровільною та усвідомленою, наголошують у релігійній установі.

Православна Церква України виступила проти примусової вакцинації українців. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу ПЦУ.

«У Православної церкви України немає ніяких заперечень щодо вакцинації в цілому як медичної процедури: вона не суперечить ні Божими заповідями, ні принципам християнської віри. Водночас церква не буде примушувати кого-небудь до вакцинації. Процедура вакцинації повинна бути добровільною та усвідомленою. Кожна людина вільна прийняти власне зважене і відповідальне рішення, яке буде спиратися на професійні висновки і рекомендації лікарів, медиків, фахівців, буде враховувати стан здоров'я та інші важливі чинники», - заявили в релігійній організації.

Як уточнили в ПЦУ, «людське життя є даром Божим і має велику цінність, кожен повинен підійти до цього питання відповідально, ретельно зваживши всі «за» і «проти», водночас пам'ятаючи, що питання вакцинації не є виключно особистим - воно безпосередньо пов'язане зі здоров'ям всього народу та життям наших близьких".

Зазначимо, що раніше ПЦУ відзначилася кількома резонансними заявами про здоров'я українців та чаклунство.

Так, у грудні 2020 р. релігійна організація засудила «відьомський капелюх» на головній ялинці країни, а у січні цього року заявила, що занурення в ополонку на Водохреще є російським звичаєм і не змиває гріхи з вірян.

Ранее APnews сообщал, в ВОЗ назвали главное условие эффективности вакцинации от COVID-19.

Новини партнерів

21-річний футболіст "Аталанти" помер від раку
Україні вистачить вакцини на два етапи імунізації: медики отримають щеплення у стислі строки

Найпопулярніше за тиждень