У Польщі спіймали українця, який отримав майже 200 мільйонів гривень за свою смерть

У Польщі спіймали українця, який отримав майже 200 мільйонів гривень за свою смерть
Читать на русском

Чоловік нібито загинув під час нещасного випадку та компанії виплатили відшкодування.

Українець застрахував своє життя у 20 різних страхових компаніях, інсценував свою смерть та отримав 26 мільйонів злотих. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу польської поліції.

За даними правоохоронців, в кінці жовтня 2019 року в кілька польських страхових фірм надійшли документи від громадянки України, яка вимагала відшкодування за смерть свого сина Євгена П. в розмірі 26 мільйонів злотих - близько 195 мільйонів гривень. Згідно з документами, молода людина загинула при зіткненні човни з іншим не ідентифікованим плавзасобом. Його тіло нібито знайшли у вересні 2019 року і кремували наступний день.

Водночас відділ по боротьбі з організованою економічною злочинністю поліції Польщі з'ясував, що Євген П. раніше застрахував своє життя в період з жовтня 2018 року за січень 2019 у 20 різних страхових фірмах в Польщі, а в грудні 2018 став громадянином це країни. При цьому з польським паспортом він відвідав Україну, Великобританію, Туреччину і Кіпр.

Правоохоронці затримали Євгенія П. 30 серпня в пункті пропуску в Дорогуськ - Ягодин. Чоловікові оголосили підозру в спробі шахрайства в особливо великих розмірах. Йому загрожує позбавлення волі до 10 років.

Як раніше повідомляв APnews, центральне антикорупційне бюро Польщі затримало колишнього міністра транспорту Польщі, екс-главу "Укравтодору" Славоміра Новака. Його підозрюють в корупції, управлінні організованою злочинною групою і відмиванні грошей.

Новини партнерів

У Дніпрі після сварки з дівчиною підліток зістрибнув з Центрального мосту
Кіпр вирішив розблокувати введення санкцій Євросоюзу проти Білорусі

Найпопулярніше за тиждень