У поліції назвали ймовірну причину обвалу будинку в Одесі

У поліції назвали ймовірну причину обвалу будинку в Одесі
Читать на русском

Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи

В Одесі на вулиці Торговій 18 травня обвалилася стіна 4-поверхового житлового будинку. У поліції повідомили, що можливою причиною обвалу могли стати порушення при будівельних роботах і зміщення грунту. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву начальника поліції Одеської області виданню "Думська".

"Будинок мав невеликий крен після знесення лазні. За словами експертів, до обвалу могло призвести зміщення грунту. На будмайданчику був незамкнений екскаватор, але робітник був відсутній", - заявив Олег Бех.

На даний момент вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Збираються перевірити камери зовнішнього нагляду.

Відомо, що в результаті обвалу ніхто не постраждав - частину жителів екстрено евакуювали, багатьох на момент події не було вдома. Також Бех повідомив, що всіх жителів, після проведення необхідних дій, переведуть до визначеного мерією місця тимчасового проживання.

Раніше APnews писав, що в Одесі рятувальники припинили розбір завалів будинку через загрозу повторного обвалення.

Новини партнерів

В Україні продовжує зменшуватись кількість нових хворих на COVID-19 - статистика МОЗ
Гордон заявив, що інтерв'ю з Поклонською та Гіркіним провів за участю українських спецслужб

Найпопулярніше за тиждень