У Південній Кореї розслідують 13 смертей після масової вакцинації

У Південній Кореї розслідують 13 смертей після масової вакцинації
Читать на русском

Всього влада країни планує вакцинувати 19 мільйонів громадян

Південна Корея в минулому місяці запустила програму безкоштовної вакцинації від грипу для 19 мільйонів людей, щоб уникнути масового спалаху. Про це повідомляє APnews з посиланням на ВВС.

На сьогодні 13 мільйонів громадян вже встигли вакцинуватися, але люди запанікували, коли стало відомо про 13 летальних випадків. Вік загиблих від 70 до 80 років, але один 17-річний хлопець помер через два дні після щеплення.

Міністр охорони здоров'я Південної Кореї Пак Нин Хо висловив співчуття сім'ям померлих, але вирішив продовжити програму вакцинації

"Ми вивчаємо причини, ретельно перевіряємо інформацію і контролюємо весь процес, в якому залучені різні урядові установи, від і до", - заявив глава МОЗ.

Крім того, професор Кім Джун Кон, який очолює групу з розслідування смертей, наполягає на безпеки та необхідності даної програми.

"Розслідування показало, що смерть людей і рання вакцинація не взаємопов'язані. Проводяться патологоанатомічні дослідження, включаючи на Covid-19", - пояснив професор.

Програму вакцинації підтримав і глава Південнокорейського агентства з контролю і профілактиці захворювань Чон Ин Кен.

Варто відзначити, що це не перший випадок, коли програма безкоштовної вакцинації в Південній Кореї залишає негативне враження у населення. Так, раніше її зупиняли на три тижні після того, як близько 5 мільйонів вакцин при транспортуванні піддалися температурних перепадів і виявилися бракованими, їх довелося вилучити.

Як раніше повідомляв APnews,коронавірус стоїть далеко не на першому місці в рейтингу хвороб і причин, за якими вмирали люди в Україні.

Новини партнерів

COVID-19 VS ВІЛ і самогубства. Від чого насправді помирають українці - інфографіка
Ломаченко вибачився перед шанувальниками за поразку Лопесу і заявив, що хоче реванш

Найпопулярніше за тиждень