У Pfizer і Moderna додадуть попередження про ризики запалення серця: в США вже 323 випадки

У Pfizer і Moderna додадуть попередження про ризики запалення серця: в США вже 323 випадки
Читать на русском

За даними дослідження, випадки захворювання зустрічаються переважно серед чоловіків, більшість з них виникає після другої дози

Органи охорони здоров'я США додадуть в інформацію до двох вакцин від коронавіруса попередження про ризики запалення серця. Йдеться про препарати Pfizer і Moderna.

Про це APnews пише з посиланням на AFP.

Повідомляється, що рішення було оголошено під час наради експертів, скликаного Центрами з контролю і профілактиці захворювань (CDC). На ньому, зокрема, було розглянуто 323 підтверджених випадки міокардиту, перикардиту і запалення внутрішньої оболонки серця серед людей молодше 30 років після вакцинації даними препаратами.

"Хоча кількість випадків невелика, вона все ж таки вища, ніж можна було б очікувати в цих вікових групах, і дослідники вивчають можливі біологічні тригери", - йдеться в повідомленні.

При цьому один з членів експертної групи, лікар-педіатр Генрі Бернштейн підкреслив, що такі ускладнення трапляються рідко і "зазвичай досить в легкій формі", тому загальні переваги все одно «явно» переважують ризики.

І додав, що продовжить рекомендувати вакцинуватись.

Відзначається, що з 323 випадків 309 були госпіталізовані, 295 виписані, дев'ять ще в лікарні, двоє знаходяться у відділенні інтенсивної терапії, а дані про результати по п'яти випадках відсутні.

За даними дослідження, випадки захворювання зустрічаються переважно серед чоловіків, більшість з них виникає після другої дози. При цьому підтверджених випадків смерті немає.

Раніше APnews писав, що ВООЗ вперше рекомендувала щепити дітей від коронавіруса.

Новини партнерів

Посол Швеції привітав збірну України з виходом в плей-офф мемом: польський посол відреагував
У Канаді експертиза не підтвердила умисне знищення літака МАУ в Ірані - ЗМІ

Найпопулярніше за тиждень