Канали перетворилися на "ДТЕК-24" та "Олігарх" - у "Слузі народу" заявили про бойкот телеканалів Ріната Ахметова

Канали перетворилися на "ДТЕК-24" та "Олігарх" - у "Слузі народу" заявили про бойкот телеканалів Ріната Ахметова
Читать на русском

Телеканали у зверненні назвали олігархічними та пообіцяли повернутися у разі зміни редакційної політики.

Представники президентської партії "Слуга народу" більше не братимуть участі в ефірах телеканалів "Україна-24" та "Україна", якими володіє Рінат Ахметов. Про це APnews повідомляє з посиланням на Telegram-канал спікера "СН" Юлії Палійчук.

У заяві зазначено, що команда партії ухвалила "спільне рішення - ігнорувати медіа, які власник навмисно перетворює на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави та суспільства". Також "слуги народу" звинуватили телеканали у тому, що на каналах просуваються дискусії "в корпоративних інтересах ДТЕК".

"Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувалися лише проплачені чи маніпульовані в корпоративних інтересах ДПЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива", - зазначено у тексті заяви.

Причому представники партії зазначили, що телеканали перетворилися на відверто пропагандистські "в останні місяці". Тоді ж в ефірі "Україна-24" та "Україна" почали системно поширюватися фейки та "публічні безпідставні образи".

У "Слузі народу" висловили сподівання, що антиолігархічний закон "нарешті позбавить таких надмірно впливових осіб можливості скуповувати політиків та позбавить вигоди від тиску на редакції та журналістів". Водночас у партії готові повернутися в ефіри телеканалів, як тільки "олігарх дозволить редакціям та журналістам повернутися до роботи за загальноприйнятими стандартами журналістики". Варто зазначити, що прізвище "олігарха" у тексті заяви "Слуга народу" не вказало жодного разу.

Раніше APnews повідомляв, що "слуга народу" Євгенія Кравчук пообіцяла, що у посланні Зеленського Раді будуть політичні новини.

Новини партнерів

Антивакцинатори у Києві принесли на мітинг плакати з QR-кодом, що веде на сайт "Єдиної Росії". Фото
У Чернівецькій області чоловік проштрикнув кохану ножем у груди та намагався втекти

Найпопулярніше за тиждень