У пансіонаті для людей похилого віку під Києвом зафіксували спалах коронавірусу

У пансіонаті для людей похилого віку під Києвом зафіксували спалах коронавірусу
Читать на русском

Це вже другий випадок спалаху у пансіонаті за останні два місяці

На Київщині у селі Зазим’є, що у Броварському районі, зафіксували спалах коронавірусу у пансіонаті “Любов”. Це пансіонат, де проживають люди похилого віку. Результати тестів виявили 9 хворих на COVID-19. Про це APnews повідомляє, посилаючись на видання "Трибуна Бровари", якому про ситуацію розповіла керівниця первинної медицини Броварського району Ірина Дементьєва.

Серед 9 зафіксованих хворих - 7 постояльців пансіонату та 2 працівники. Такі результати ПЛР-тестів надійшли 21 травня. Наразі пансіонат закрили на карантин.

За словами Ірини Дементьєвої, на сьогоднішній день на карантині в пансіонаті перебуває 19 постояльців і 5 працівників закладу. Матеріал для тестування ПЛР відібрали ще 14 травня, але результати надійшли через тиждень, бо лабораторія завантажена.

Очільниця "первинки" також пояснила, що на її думку, зараження відбулося через нерозуміння серйозності ситуації. Карантинний пост на вході до пансіонату стоятиме далі.

Як повідомляє видання, це вже другий спалах у пансіонаті “Любов” за останні два місяці. Перший стався в кінці квітня, тоді було відомо про 17 позитивних результатів ПЛР-тестів на COVID-19. За офіційними даними, троє постояльців похилого віку померли від ускладнень хвороби.

Раніше APnews повідомляв, що в одній з областей України відмовилися пом'якшувати карантин через коронавірус.

Читайте також:

Новини партнерів

В Україні почав діяти адаптивний карантин: що дозволили з 22 травня
У Польщі спростили в'їзд для українців незважаючи на коронавірус

Найпопулярніше за тиждень