Українцям розповіли, куди йти, щоб виправити дані про вакцинацію для COVID-сертифікату

Українцям розповіли, куди йти, щоб виправити дані про вакцинацію для COVID-сертифікату
Читать на русском

Корегувати дані про вакцинацію повинен той лікар, який робив щеплення людині.

У Національній службі здоров’я України розповіли українцям, що робити, якщо при внесенні даних до COVID-сертифікату було допущена помилка.

Про це НСЗУ повідомила у Telegram-каналі, передає APnews.

"Якщо лікар не бачить в електронній системі даних про вакцинацію, або ж вони неповні чи неправильно внесені, вам слід звернутися до пункту, де ви робили вакцинацію. Щоб внести, або скорегувати дані. З собою потрібно мати паспорт або інший документ, який посвідчує особу", — йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується, що корегувати дані про вакцинацію повинен той лікар, який робив щеплення людині.

Уточнюється, що інформація для документу про вакцинацію (наразі це паперове міжнародне свідоцтво про вакцинацію, а згодом буде і COVID-сертифікат, який зараз тестується) підтягується з електронної системи охорони здоров’я.

Важливо, щоб цю інформацію туди внесли правильно і в повному обсязі. У випадку, якщо ви хочете перевірити, чи внесли дані про вашу вакцинацію, вам потрібно звернутися до лікаря, з яким уклали декларацію, адже він має право бачити в електронній системі охорони здоров’я всі дані про вакцинацію. Зробити це можна в телефонному режимі.

Варто зазначити, що на основі цих даних лікар чи лікарка виписує міжнародне свідоцтво про вакцинацію, тому необхідно, щоб вони були коректними.

Як повідомляв APnews, адвокат пояснив, чи законно вводити привілеї для вакцинованих в Україні.

Новини партнерів

ВООЗ просить у світової спільноти $ 7,7 млрд, щоб зупинити штам "Дельта"
Поліція перевірить «законність» радянської інсталяції на Алеї Героїв Небесної Сотні у Києві

Найпопулярніше за тиждень