У Новій Зеландії через помилку п'ятеро осіб отримали замість вакцини від COVID-19 фізрозчин

У Новій Зеландії через помилку п'ятеро осіб отримали замість вакцини від COVID-19 фізрозчин
Читать на русском

Міністерство охорони здоров'я проводить розслідування, центр вакцинації поки не зміг визначити, ким були п'ятеро постраждалих.

У Новій Зеландії в одному з центрів вакцинації в місті Окленд п'ятьом людям помилково замість вакцини від Covid-19, імовірно, вкололи фізіологічний розчин. Міністерство охорони здоров'я країни проводить розслідування, а встановити, хто були постраждалі, що залишилися без вакцини, поки не вдалося.

Про це APnews повідомляє з посиланням на іноземні ЗМІ. Під час розслідування скандалу владі вдалося з'ясувати, що в той день зробили 732 щеплення. Вакцинували прикордонників, медпрацівників з групи високого ризику, осіб старше 65 років і людей із захворюваннями, які роблять їх більш уразливими до Covid-19.

Проблема була виявлена ​​в кінці дня, коли співробітники виявили, що залишився зайвий флакон з вакциною. Передбачається, що замість вакцини комусь вкололи фізрозчин, яким розводять саму вакцину.

Національний директор програми вакцинації та імунізації Covid-19 Джо Гіббс заявив, що станом на кінець дня п'ять доз не були враховані.

"Це могло статися через те, що деякі отримали з флаконів менше дозу, ніж зазвичай, а запис про це не зробили. Альтернативою, яку ми не можемо виключити, є можливість того, що деякі люди не отримали правильну дозу вакцини. Ми все ще збираємо інформацію, необхідну для повного розуміння ситуації і надання будь-яких порад або підтримки, які можуть знадобитися", - повідомив Джо Гіббс.

Раніше APnews повідомляв, Нова Зеландія ввела локдаун на сім днів через один випадок COVID-19.

Новини партнерів

У "Слузі народу" назвали зрадником свого депутата, який "віддав" керування Кривим Рогом Вілкулу
На Київщині чоловік всадив ніж у груди 8-річному хлопчикові, увірвавшись до чужого дому

Найпопулярніше за тиждень