У Німеччині обрали заміну Меркель у правлячій партії

У Німеччині обрали заміну Меркель у правлячій партії
Читать на русском

Ним став глава уряду землі Північний Рейн - Вестфалія 59-річний Армін Лашет

У Німеччині обрали нового голову партії Християнсько-демократичний союз. Ним став глава уряду землі Північний Рейн - Вестфалія 59-річний Армін Лашет. Про це APnews пише з посиланням на DW.

Зазначається, що Лашет отримав 521 голосів. А його суперник, колишній політик, а потім корпоративний юрист, 65-річний Фрідріх Мерц - 466 голосів.

Таким чином, Лашет поведе замість Меркель блок ХДС/ХСС на вибори, які мають відбутися 26 вересня 2021 року.

"Формально процедура обрання нового глави партії завершиться після голосування поштою, оскільки варіант онлайн-голосування не передбачений у законі про партії Німеччини. З'їзд ХДС з метою обрання нового глави двічі переносився через пандемію", - пише DW.

У виданні пишуть, що Лашет є одним з тих, хто найбільш рішуче виступає за продовження центристського курсу Ангели Меркель.

У своєму виступі перед суботнім голосуванням Лашет ще раз підкреслив важливість єдності. За його словами, ХДС не потрібен генеральний директор для управління, а швидше капітан команди, який буде керувати і підтримувати партію.

Варто зазначити, що Ангела Меркель, яка перебуває на посту канцлера ФРН вже 15 років, відмовилася знову висувати свою кандидатуру. У жовтні 2018 року вона заявила, що не братиме участі у виборчій кампанії на наступних виборах до бундестагу.

Як повідомляв APnews раніше, Меркель наполягає на "мега-локдауні" у Німеччині.

Новини партнерів

У Житомирі легковик на зустрічці влетів у тролейбус, внаслідок чого загинув поліцейський
МОН спростувало інформацію про онлайн-ДПА для дев'ятикласників

Найпопулярніше за тиждень