У Німеччині лікар виставив на продаж вакцину AstraZeneca через масові відмови пенсіонерів, щоб вона "не пропала"

У Німеччині лікар виставив на продаж вакцину AstraZeneca через масові відмови пенсіонерів, щоб вона "не пропала"
Читать на русском

Таким чином чоловік вирішив залучити охочих до вакцинації та довести, що AstraZeneca хороший і ефективний препарат

У Східній Вестфалії, Німеччина, сімейний лікар пропонував записуватися на вакцинацію AstraZeneca через eBay, щоб не пропало 90 доз вакцин через постійні відмови пенсіонерів від англо-шведської вакцини.

Про це повідомляє APnews з посиланням на Welt.

Терапевт і кардіолог Петер Вайткамп з Кірхленгерну не хотів допустити закінчення терміну дії вакцини AstraZeneca і пропонував запис на вакцинацію для людей старше 60 років через сайт eBay.

Пояснив він це тим, що федеральний уряд відправляє сімейним лікарям тільки ту вакцину, від якої відмовляються пенсіонери на користь Biontech.

"Було б божевіллям дозволити надійній та ефективній вакцині пропасти даремно. Минулого тижня два пацієнти відмовилися від вакцинації, тому що не хотіли робити щеплення саме англо-шведським препаратом. У мене залишилося зайвих 90 доз", - заявив лікар.

Петер також розкритикував уряд, заявивши, що вони знімають з себе відповідальність і звалюють її на плечі сімейних лікарів.

На скандал відреагувала й Асоціація лікарів загальної практики Північного Рейну. Вони заявили, що кампанія по вакцинації на eBay є проблематичною, тільки якщо лікар взяв гроші:

"Будь-яка вакцина, використана за призначенням, краще, ніж викинута. Доставляння вакцини Biontech сімейним лікарям дуже повільно просувається. В основному вакцину відправляли в спорожнілі центри вакцинації після того, як лікарі загальної практики почали кампанію вакцинацію по всій Німеччині місяць назад".

Вакцинація AstraZeneca через eBay почнеться вже наступного тижня. Петер передасть дози тим, хто відреагував на його пропозицію. Крім того, він вже встиг вакцинувати деяких другою дозою, які з радістю прийняли вакцину, попри негативні рекомендації уряду та Постійної комісії з вакцинації.

"В AstraZeneca помилково поганий імідж", - вважає терапевт.

Раніше APnews також повідомляв, епідеміолог розповів, скільки ще років українцям доведеться "уживатися" з коронавірусом.

Новини партнерів

"Сигнал потужної підтримки": в МЗС розповіли, що означає для України приїзд Блінкена
Меркель назвала Україну важливим партнером у постачанні та транзиті газу

Найпопулярніше за тиждень