У НАЗК заявили про необхідність декларувати спецрахунок для "ковідної" тисячі

У НАЗК заявили про необхідність декларувати спецрахунок для "ковідної" тисячі
Читать на русском

Спеціальний рахунок, на відміну від виплати, слід зазначати у декларації.

1000 гривень, яку уряд виплачує українцям, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19 у рамках програми "еПідтримка", не потрібно декларувати, оскільки вона не є доходом. Однак спеціальний рахунок, який відкривається для отримання так званого ваучера, необхідно буде вказувати.

Про це APnews повідомляє з посиланням на пресслужбу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Зазначається, що відкритий спеціальний рахунок необхідно буде вказувати у розділі 12.1. "Банківські та інші фінансові установи, в яких відкрито рахунки суб'єкта декларування або членів його сім'ї".

"Для громадянина, який бажає взяти участь у Програмі, відкриватиметься віртуальний рахунок. Якщо такий рахунок буде відкритий протягом не менш як половини днів протягом звітного періоду (для декларації перед звільненням) або станом на кінець звітного періоду (для декларацій усіх видів), то його треба буде декларувати", - йдеться у повідомленні НАЗК.

Також у відомстві уточнили, що відкритий у рамках програми "еПідтримка" спецрахунок закриватиметься банком через 4 місяці з дня зарахування допомоги, незалежно від факту її використання. Тобто, якщо протягом цього періоду людина не встигла витратити виплату, то вона автоматично повернеться до державного бюджету.

Раніше APnews повідомляв, що українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусної інфекції, тепер можуть отримати пластикову картку для виплат 1 000 гривень за програмою "єПідтримка".

Крім того, неповнолітні громадяни України, вакциновані від коронавірусу, також зможуть отримати так звану "ковідну" 1000 гривень. Відповідне доручення надав Кабміну президент України Володимир Зеленський.

Новини партнерів

Литовці подали до суду на Горбачова за військовий злочин 30-річної давності
В Україні лікарям доплачуватимуть за вакцинацію - Ляшко

Найпопулярніше за тиждень