У НАБУ подали заяву про тяжкі злочини, вчинені керівництвом ДБР

У НАБУ подали заяву про тяжкі злочини, вчинені керівництвом ДБР
Читать на русском

Цю інформацію представники ДБР публічно повідомили на засіданні Конкурсної комісії з формування цієї Ради

Громадська організація "Рада громадського контролю" у четвер, 4 червня, звернулась до Національного антикорупційного бюро із заявою про вчинення керівництвом Державного бюро розслідувань низки злочинів, серед яких тяжкі. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву юриста Олега Шрама.

"Підставою стало публічне повідомлення керівництвом та працівниками ДБР про їх несанкціоноване втручання в програмне забезпечення, яке забезпечувало інтернет-голосування за членів цієї Ради громадського контролю при ДБР, а також несанкціоноване внесення ними змін до інформації про хід та результати виборів", - йдеться у повідомленні.

Цю інформацію представники ДБР публічно повідомили на засіданні Конкурсної комісії з формування цієї Ради, яке відбулося у середу, 3 червня.

"На нашу думку, такі протиправні дії ДБР кваліфікуються як:
- Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем (ст. 361 КК України);
- Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї (ст. 362 КК України);
- Порушення правил експлуатації електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або порядку чи правил захисту інформації, яка в них оброблюється (ст. 363 КК України);
- Зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 КК України)", - зазначили в громадській організації.

На думку представників організації, протиправні дії керівництва та службових осіб ДБР заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам громадян, державним та громадським інтересам.

Як повідомляв APnews раніше, адвокат і колишній радник директора Державного бюро розслідувань Олег Шрам звернувся в Національне антикорупційне бюро України, заявивши, що виконуючий обов'язки директора ДБР Олександр Соколов незаконно встановив собі до зарплати надбавку в розмірі 42 тисяч гривень за травень.

Новини партнерів

У Китаї чоловік з ножем напав на школу: постраждали 40 людей, серед них діти
Хабарництво у ВНЗ. СБУ і Нацполіція проводять обшуки в університеті Шевченка

Найпопулярніше за тиждень