У МЗС України відреагували на заяву білоруського КДБ щодо "шпигунів"

У МЗС України відреагували на заяву білоруського КДБ щодо "шпигунів"
Читать на русском

Спікер Олег Ніколенко спростував звинувачення, зазначаючи, що до війни ці люди проводили сотні зустрічей з офіційними представниками Білорусі.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на заяву Комітету державної безпеки Білорусі про те, що українські дипломати у Мінську займалися шпигунством. Пише APnews.

"Білоруська сторона записала в "шпигуни" співробітників українського посольства в Мінську, які офіційно представляють різні відомства України: МО, СБУ, ДПСУ. У широкий доступ було викладено персональні дані", - заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Він наголосив, що до війни ці люди проводили сотні зустрічей з офіційними представниками Білорусі й таку діяльність навряд чи можна назвати "роботою під прикриттям".

Ніколенко висловив сподівання, що подібні заяви білоруського КДБ – це не спроби виправдати підтримку збройної агресії Росії проти України.

"Чергові недружні заяви білоруських посадових осіб на адресу України дедалі більше ускладнюють двосторонні відносини наших держав. Залишаємо за собою право відповіді на такі недружні дії Білорусі", - зазначив речник українського відомства.

У МЗС України відреагували на заяву білоруського КДБ щодо "шпигунів"

Раніше APnews повідомляв, білоруський Комітет державної безпеки заявив, що посольство України в Мінську нібито займалося розвідувальною діяльністю в їхній країні. Зазначається, що вісім з 19 дипломатів українського посольства є кадровими співробітниками спецслужб.

Новини партнерів

У США анонсували нові санкції проти РФ
Білоруський КДБ звинуватив українських дипломатів у шпигунстві

Найпопулярніше за тиждень