У МЗС розповіли, коли можуть визнати "Талібан", що захопив владу в Афганістані

У МЗС розповіли, коли можуть визнати "Талібан", що захопив владу в Афганістані
Ексклюзив
Читать на русском

Зв'язок із українцями на сьогоднішній день підтримується через Посольство України в Республіці Таджикистан.

МЗС України наразі не співпрацює із "талібами", які захопили владу в Афганістані. Проте зв’язок з українцями підтримується - через українське посольство в Республіці Таджикістан.

Про це у коментарі APnews повідомили у прес-службі МЗС.

Так, ми запитали, чи "визнає" Україна "Талібан", який влітку минулого року захопив владу в Афганістані. Також ми поцікавились, що зараз із українцями, які залишилися там.

"Ми уважно уважно спостерігаємо за розвитком ситуації. Посольство України в Республіці Таджикистан, яке виконує функції дипломатичного представництва України в Афганістані, підтримує регулярний зв'язок із українцями, відстежує розвиток безпекової ситуації і зміни в міжнародному транспортному сполученні з цією країною. У разі потреби, надаватиме необхідну консульську допомогу нашим громадянам", - заявили в МЗС.

Та додали, що на сьогоднішній день українці мають можливість виїхати звідти, скориставшися комерційними авіалініями - виконуються регулярні авіарейси до ОАЕ, Ірану, Пакистану та Узбекистану.

Щодо "визнання талібів", у МЗС заявили, що "позиція України вибудовується у координації з позицією ЄС та США", які наразі "Талібан" не визнають. При цьому кажуть, що "співпраця" у майбутньому може бути, але за умови всебічного врегулювання ситуації.

"Співпраця з будь-яким майбутнім урядом Афганістану залежатиме у тому числі від процесу мирного та всебічного врегулювання, а також забезпечення основоположних прав людини усіх афганців", - наголосили в МЗС.

APnews вже писав, що Таліби визнали окупований Крим "російським".

Новини партнерів

"Єдиний народ, брати" - президент федерації боксу України записав звернення зі скандальним главою AIBA з РФ
Кличко раптово «одужав» від COVID-19 після того, як його застукали в ресторані

Найпопулярніше за тиждень