У МВС закликали не вірити аферистам в інтернеті, які продають вакцину від Covid-19

Антон Геращенко
Читать на русском

На сьогоднішній день не існує вакцини, яка б гарантувала безпеку від коронавірусу.

Медичні препарати слід купувати в аптеках, які мають на це дозвіл. Не варто піддаватися на провокації тих, хто, бажаючи нажитися на людських страхах, масово починає розсилати повідомлення з пропозиціями про якийсь захист від нового коронавірусу. До цього закликав заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає УНН.

На сьогоднішній день поява в інтернеті розсилок з пропозицією купити якісь ліки, що нібито гарантовано захищають від нового виду коронавірусу, стала досить розповсюдженим явищем в Україні.

"Спроби заробляти на хворобах і епідеміях налічують тисячоліття. Зараз, зважаючи на величезний психологічний тиск і сплеск інформації про небезпеку коронавірусу, багато людей, багато підприємців вирішили на цьому заробити і поширюють інформацію про те, що є нібито панацея від коронавірусу. На сьогодні вакцини, яка б гарантувала безпеку від коронавірусу, у світі поки що не існує, є тільки тестові зразки. Однак багато людей намагаються, використовуючи психологічну нестійкість людей, вводити їх в оману і пропонувати їм купувати якісь товари за завищеною ціною.

Тому, не реагуйте на такі речі, купуйте медикаменти, які можуть підвищити ваш імунітет, або засоби дезінфекції приміщення або тіла, у легальних аптеках, легальних установах, які мають на це право. Не купуйте неперевірені і, можливо, неякісні товари через інтернет", - наголосив Геращенко.
Наразі правоохоронці стежать за ситуацією з подібною розсилкою, проте у більшості випадків вони не містять складу злочину, а розраховані на продаж товарів за завищеними цінами, для реалізації яких не потрібна ліцензія.

"У відповідь ви отримаєте який-небудь крем для рук, який коштує 10 гривень, за 100, от і все. Не вірте будь-кому, хто вам щось пропонує", - зазначає Геращенко.

Також заступник міністра внутрішніх справ додав, що треба бути уважними і звертати увагу, адже якщо у подібних повідомленнях від вас просять передачі особистих даних, паролів, банківських даних – це свідчить про правопорушення.

Повідомляється, що наразі правоохоронці відстежують подібні випадки.

Як повідомляв APNews, Ляшко анонсував закриття шкіл та заборону масових заходів через коронавірус.

Новини партнерів

Окружний адмінсуд відкрив провадження щодо бездіяльністі в.о. директора ДБР Венедіктової за позовом ГО "Рада громадського контролю"
Рада зняла з розгляду всі законопроекти старого складу Кабміну

Найпопулярніше за тиждень