У Канаді знайшли зв'язок вакцини AstraZeneca та тромбами

У Канаді знайшли зв'язок вакцини AstraZeneca та тромбами
Читать на русском

Канада не запроваджувала додаткових обмежень на використання вакцини, тому що такі випадки рідкісні й це лікується

Департамент охорони здоров'я Канади підтвердив зв'язок між щепленнями препаратом AstraZeneca/COVISHIELD та утворенням тромбів, але такі випадки вкрай рідкісні. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу департаменту.

"Департамент охорони здоров'я Канади інформує канадців і медиків щодо чинного безпечного огляду дуже рідкісних випадків тромбів, пов'язаних з низьким рівнем тромбоцитів у крові після отримання щеплення вакцинами від COVID-19 AstraZeneca і COVISHIELD. Після детального незалежного аналізу наявних зараз наукових даних, департамент прийшов до висновку, що ці дуже рідкісні випадки можуть бути пов'язані з використанням вакцини", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що Канада не запроваджувала додаткових обмежень на використання вакцини.

"У дуже рідкісному випадку, якщо у вакцинованого виникнуть незвичайні тромби з низьким рівнем тромбоцитів, від цього є ліки", - зазначено в заяві.

Як раніше повідомляв APnews, міністерство охорони здоров'я оприлюднило склад вакцин від коронавірусу, якими прищеплюють людей на території України. Склад препарату необхідно знати, щоб запобігти алергічні реакції на деякі компоненти.

Новини партнерів

В одному з міст України проведуть експеримент: вакцинують від COVID більшість населення
Союзники готові надати Україні військово-технічну допомогу, - Кулеба

Найпопулярніше за тиждень