У МОЗ затвердили план вакцинації українців від COVID-19

У МОЗ затвердили план вакцинації українців від COVID-19
Читать на русском

Мета цього плану - протягом 2021-2022 рр. охопити вакцинацією від COVID-19 не менше 50% населення України, заявляють у МОЗ.

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я затвердив план вакцинації українців від коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву в. о. глави ЦГЗ Ігоря Кузіна.

«Цей документ буде гнучким, його будуть актуалізувати у залежності від ситуації з COVID-19 оновлених даних по вакцинам, від доступності самої вакцини проти хвороби, а успіх його реалізації безпосередньо залежить від партнерства і тісної співпраці з регіональними закладами охорони здоров'я, місцевими органами влади, лікарями і громадськістю», - заявив Ігор Кузин.

Мета цього плану - протягом 2021-2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 не менше 50% населення України (20 млн осіб).

«Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх груп населення і професійних груп ризику. Її проведення не буде заважати проведенню рутинної вакцинації відповідно до "Календаря щеплень", щоб не допустити зниження рівня вакцинації від інших хвороб», - додав глава ЦГЗ.

Раніше APnews повідомляв, Україна обговорює закупівлю вакцини від COVID-19 з трьома країнами.

Новини партнерів

Одна катастрофа, 176 життів. Іран передав Україні фінальний звіт про крах літака МАУ
В Україні будуть продавати антибіотики тільки через електронні рецепти

Найпопулярніше за тиждень